Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Comença la selectivitat

Des d’avui i fins dijous 14 de juny tenen lloc les proves de la selectivitat, on gairebé 25.000 estudiants catalans s’examinen deper tal d’aconseguir accedir a la universitat el curs vinent. L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) va denunciar l’increment de les taxes que els alumnes han de pagar per presentar-se a les proves d’accés a la universitat (PAU).

Redacció 12/06/2007

En total s’han matriculat per fer les PAU 2007 un total de 24.768 estudiants de tot Catalunya, 157 menys que l’any 2006. Les proves es realitzen a diversos recintes universitaris de tot el Principat, i avui començaran amb els examens de llengües:

De 9.00 a 10.30 h s’examinaran de llengua catalana i literatura, d’11.00 a12.30 h serà el torn de l’examen de llengua castellana i literatura i des de les 13.00 fins les 14.30 h s’examinaran de la llengua estrangera que hagin triat (anglès, francès, alemany, italià).

Augment de les taxes

Segons ha informat un portaveu de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empreses, les taxes per alumne en aquesta convocatòria se situen en els 82,62 euros, cosa que, segons l’organització estudiantil Ajec, “suposa una despesa afegida als quals es deriven del pas a la universitat” com són la matrícula i el transport.

L’organització, majoritària en l’àmbit de l’educació pública, ha afirmat que “les administracions i les universitats públiques han de trobar un sistema per cobrir els costos que generen les PAU”.

Des d’Ajec, han afirmat que “l’educació pública ha de ser gratuïta i universal”. “No té sentit haver de pagar per fer un examen amb el qual accedir als estudis superiors d’aquest sistema públic”, ha afegit l’associació.