Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Esquerra: “Com més força als ajuntaments, més capacitat de resposta” davant una retallada de l’Estatut

|

- Publicitat -

El president d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha assegurat avui que “com més fort sigui Esquerra en els ajuntaments” després de les eleccions municipals del 27 de maig, “més capacitat de resposta” es tindrà davant una retallada eventual de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC) o davant una interpretació restrictiva per part del govern espanyol.

Publicitat

“Són possibles en el futur pràctiques legals o del Govern que es tradueixin en una continuïtat del centralisme polític i de la uniformització cultural”, ha afirmat Carod, per a qui és probable que aquestes tendències es reforcin amb les sentències del TC respecte a l’Estatut i la interpretació que en faci el govern espanyol.

El dirigent republicà també ha expressat “l’optimisme tranquil” del seu partit de cara a les pròximes eleccions municipals, després de constatar, ha dit Carod, la gran “resposta civil” de la població catalana en alguns dels seus actes de precampanya.

Carod-Rovira ha destacat que les llistes d’Esquerra per als comicis municipals són “molt més plurals que fa quatre anys”, cosa per la qual són “més representatives” del conjunt de la població. També ha considerat que el seu partit és l’únic que garanteix “la integració de la immigració en clau nacional i salvaguarda el futur de la llengua catalana”.

En referència a les candidatures republicanes a les pròximes eleccions municipals, el candidat d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha confirmat que el seu partit presentarà 756 llistes en el conjunt dels Països Catalans, de les quals 690 corresponen a Catalunya. Així, Esquerra arriba al 73% dels municipis i al 97,6% de la població catalana.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió