Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Col·loquen un artefacte explosiu que no ha arribat a esclatar a ICV de Sant Andreu a Barcelona

Un grup de veïns ha alertat aquest diumenge al migdia sobre la presència d’un artefacte sospitós davant la seu d’ICV situada al número 60 del carrer Pons i Gallarza del barri de Sant Andreu de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra han rebut l’avís al voltant de dos quarts de dues del migdia i s’han desplaçat al lloc dels fets. Segons ha explicat en roda de premsa el secretari general d’ICV, Jordi Guillot, agents del Tedax investiguen quina potència té l’artefacte, que no ha arribat a esclatar. Guillot ha manifestat també que fa mesos que el partit ecosocialista denuncia atacs en diverses seus. Des de fa sis mesos s’han resgistrat nou assalts a locals, i onze actes electorals i preelectorals boicotejats.

Redacció
Redacció 01/10/2007

Jordi Guillot ha denunciat aquests fets i ha manifestat el seu desig que ‘la policia ho resolgui’. Guillot ha dit que ‘no val la pena que ningú s’arrisqui manipulant explosius ‘ni posant en perill persones i amics’ perquè el seu partit ‘no es mourà ni un mil·límetre en la defensa de les seves idees’.

‘A Catalunya no hi cap la violència, de cap tipus’, ha sentenciat Guillot, que ha assegurat que demanarà a les forces policials que actuïn ‘amb contundència’.

El líder ecosocialista també ha destacat la importància que s’hagi trobat aquest artefacte. Tot i que algunes seus ja havien estat atacades, aquesta és la primera vegada que s’hi troba una bomba, és a dir, la intenció de ‘causar mal’. Cap membre del partit havia rebut prèviament un avís sobre una explosió.

D’altra banda, Guillot no ha volgut relacionar la trobada d’aquest artefacte amb el fet que el seu partit ocupi la conselleria d’Interior. ‘No puc acceptar que l’exercici d’una responsabilitat dins un govern pugui explicar ni justificar l’ús de la violència’, ha dit.

El secretari general d’ICV ha afegit que, per ara, el partit seguirà prenent les ‘mesures habituals de seguretat’, que actuaran amb ‘prudència’ i que no entraran en una ‘dinàmica paranoica’ respecte aquest tema.

Jordi Guillot ha fet aquestes declaracions a la seu nacional del partit acompanyat de la portaveu d’ICV, Dolors Camats; la tinent d’alcalde Imma Mayol; el president del districte de Sant Andreu, Quim Mestres, i altres membres de la direcció del partit.