Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Catalunya es bolca per l’educació a Àfrica

Catalunya, dins l’Estat espanyol, sol ser pionera en moltes coses. Altre cop davant d’unexemple: les universitats públiques i privades han creat l’Institut Catalunya Àfrica, que formarà professorat africà i impulsarà la creació de biblioteques en universitats i escoles. Així, l’Institut Catalunya Àfrica signarà en els propers dies diversos projectes de col·laboració amb universitats africanes perquè l’Àfrica ‘necessita coneixement, formació, ciència i tecnologia’ abans que ‘diners, recursos i bones paraules’.

Redacció
Redacció 01/11/2007

Les universitats públiques i privades catalanes han creat l’Institut Catalunya Àfrica, un organisme que impulsarà projectes de cooperació entre universitats africanes i catalanes per fomentar una educació de qualitat. La presentació oficial s’ha fet al paranimf de la Universitat de Barcelona, a càrrec del rector Màrius Rubiralta, i amb un auditori format per membres d’institucions públiques, ambaixadors i cònsols africans, empresaris i acadèmics i estudiants.

El president de l’entitat, Antonio Pérez-Portabella, ha assegurat que l’objectiu és formar ‘més professionals eficients’ a l’Àfrica des de les universitats catalanes. En aquest sentit, l’ICA promourà la creació d’escoles i instituts universitaris, donarà beques a universitaris africans perquè realitzin postgraus a Catalunya, fomentarà la creació de biblioteques en universitats i escoles i ajudarà a la publicació d’estudis científics realitzats per grups mixtes d’universitats europees i africanes. També es faran projectes de cooperació en escoles d’ensenyament primari, on s’impulsarà la incorporació de noves tecnologies de la informació (TIC).

Les universitats

L’ICA té el suport de les universitats de Barcelona (UB), Autònoma UAB), Politècnica de Catalunya (UPC), de Girona (UdG), Pompeu Fabra (UPF), Rovira i Virgili (URV), de Lleida (UdL), de Vic (UdV), Ramon Llull (URL), Abat Oliba, IESE i ESADE