Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Castells, tota una referència per al món casteller

La revista Castells, apareguda l’abril de l’any 2004, és una publicació independent en català que tracta l’actualitat castellera des d’una òptica professional i en plena complicitat amb el món casteller. […]

Redacció 21/04/2007

La revista Castells, apareguda l’abril de l’any 2004, és una publicació independent en català que tracta l’actualitat castellera des d’una òptica professional i en plena complicitat amb el món casteller. Notícies, reportatges, entrevistes, anàlisis, consells i concursos constitueixen el cos informatiu de la revista, de periodicitat bimestral. La redacció i els departaments comercials i de distribució estan formats per professionals amb àmplia experiència en l’edició i, alhora, profunds coneixedors del món casteller.

La revista compta amb el suport de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i de nombroses institucions, empreses i companyies. Els seus lectors són, fonamentalment, castellers de les gairebé 60 colles que hi ha en l’actualitat a Catalunya. Castells també es distribueix entre agents socials i tècnics de cultura de diferents institucions catalanes.

A través del consell editorial, Castells ha convocat diverses activitats socials realitzades en diferents poblacions catalanes durant els seus dos anys de vida: presentacions, debats, col·loquis, concursos, etc. Amb aquest mateix objectiu de potenciar la difusió de la revista i la seva identificació amb el moviment casteller, des del 2006 ha optat per ser present en les places més castelleres, mitjançant el muntatge d’una parada que ha anat seguint les diverses actuacions. A causa de l’èxit d’aquesta iniciativa, Castells té previst ampliar la presència de la revista a més places a partir de l’inici de la temporada castellera 2007.

imatge Paral·lelament, enguany Castells enceta una nova iniciativa. Sota el nom de la “Nit de Castells”, Castells celebrarà el proper diumenge 14 d’abril la primera edició d’aquest espai festiu a la localitat de Valls.

La “Nit de Castells” vol ser un punt de trobada anual del món casteller i de reunió de totes les colles castelleres, amb la presència de personalitats culturals i polítiques vinculades a l’àmbit de la cultura, de la cultura popular i tradicional i del món casteller.

L’acte consistirà en la presentació pública de la campanya “Castells, patrimoni de la humanitat”, un resum de la temporada castellera 2006 a través d’un muntatge audiovisual, la presentació d’una beca per al desenvolupament d’un projecte casteller i la presentació i lliurament dels premis atorgats per la revista: el Premi revista Castells i el Premi social a una iniciativa castellera.

DADES REVISTA

Castells és la primera revista independent d’informació i divulgació del fet casteller. Cròniques de les diades castelleres, reportatges, les colles, els itineraris, els grallers, l’agenda i el resum d’actuacions de la temporada. És una revista per difondre i conèixer a fons el món dels castells. Castells és una de les més de 140 revistes membres de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).

imatge

 Nom  Castells
 Periodicitat  Bimestral
 Edita  Utopia Global
 Realitza  Hydra Media
 Editor  Jordi Roigé
 Director  Santi Terraza
 Conseller editorial  Eloi Roca
 Preu subscripció anual  18 €
 Correu-e  castells@utopiaglobal.com
 Web  www.revistacastells.com

Per a més informació sobre la revista Castells i altres publicacions periòdiques en català us podeu adreçar a www.lesrevistes.cat