Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Carretero, marcant distàncies

La manifestació unitària que va recórrer els carrers del centre de Barcelona fins a l’Arc de Triomf va lluir com sempre un seguici interminable de senyeres i estelades de tot […]

Redacció
Redacció 12/09/2007

La manifestació unitària que va recórrer els carrers del centre de Barcelona fins a l’Arc de Triomf va lluir com sempre un seguici interminable de senyeres i estelades de tot tipus i mides, tenyint el cor de la ciutat de catalanitat com només s’aconsegueix, potser, cada Sant Jordi.

Els diversos partits, lleugerament separats, van anar desfilant fins al Passeig de Lluís Companys, i tancava la manifestació la comitiva més gran, formada per Esquerra i les seves Joventuts en darrera instància. Diversos mitjans han destacat que tan Uriel Bertran com Joan Carretero, els principals impulsors dels dos corrents crítics dins de la formació republicana, eren a la manifestació.

Ara bé, hi eren… sense ser-hi. Els periodistes desplaçats del directe!cat no vam aconseguir veure Bertran, almenys en el tram central de la passejada, i només vam arreplegar Carretero a l’últim moment. El líder de Reagrupament era just al final de la comitiva, després de la JERC i envoltat dels espontanis que sempre s’apunten a les manifestacions com si es tractessin d’una plàcida caminada sobre l’asfalt.

Carretero que continua marcant les distàncies, allunyat de la primera fila d’Esquerra, on l’executiva en ple aguantava la pancarta republicana.

imatge