Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Carod recorda que membres d’ETA declaren en basc i lamenta que els catalans tinguin “menys drets”

El vicepresident del Govern i president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha lamentat aquest dijous que els joves catalans acusats d’haver cremats fotos dels Reis tinguessin ‘menys drets’ en el seu judici que presumptes terroristes que poden ‘expressar-se en la seva llengua’. Carod ho ha dit després que els joves catalans acusats de cremar fotos del Rei, Jaume Roura i Enric Stern, declaressin davant de l’Audiència Nacional i el magistrat no els deixés expressar-se en català. Carod ha recordat que el Departament de Justícia ja s’ha adreçat al president d’aquesta institució per demanar-li que es respecti el dret dels acusats d’expressar-se en català.

Redacció 23/11/2007

Per Carod, ‘el Govern ha fet el que havia de fer’, però ha afegit que ‘ara estaria bé que ho fes també el Consell General del Poder Judicial’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha lamentat que ‘uns ciutadans normals com els que veiem pel carrer tenen menys drets que presumptes terroristes de l’organització ETA, que a Madrid declaren en basc’.

Per això, ha preguntat al poder judicial ‘què vol que pensi la majoria de la societat catalana quan veuen que uns joves catalans van a Madrid i no poden expressar-se en un judici sigui del tema que sigui’, quan ‘veuen que presumptes terroristes s’expressen en la seva’ llengua, ‘o en basc’ o en ‘àrab’ en els judicis a islamistes. Carod ha lamentat que ‘a Madrid tot és possible, tot és possible excepte el català’.