Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

Carod manifesta la seva “incomprensió profunda” en relació amb “tot el que està passant al País Basc”

|

- Publicitat -

Carod no ha volgut aprofundir la seva opinió sobre el que s’ha decidit en el Suprem perquè “no som bascos”, però ha dit que tenia la “sensació” que “hi ha una barreja exagerada de precipitació, incompetència i irresponsabilitat per part de molta gent a l’hora de buscar una sortida serena al problema basc”.

Publicitat

De la mateixa manera, Carod ha defugit donar la seva opinió sobre l’anunci de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, que abandonarà pròximament la presidència del PSC perquè “això ho haurien de preguntar als seus coreligionaris” i, de qualsevol forma, ha dit que “respecta” el que digui “qualsevol expresident, es digui Maragall o Pujol”.

Tot i així, el també vicepresident de la Generalitat ha coincidit amb Maragall a criticar l'”entesa” en les relacions entre Catalunya i Espanya, perquè indica “una frustració”. “Dues persones que no se suporten el millor que poden fer és divorciar-se”, ha assenyalat Carod.

En aquest mateix sentit, el president d’Esquerra ha explicat que “si aquesta és la realitat” entre Catalunya i Espanya, “que no dic que ho sigui, quan hi ha incompatibilitat de caràcters i interessos no es tracta que dos visquin malament, sinó que dos puguin viure bé”.

Atemptat contra la lliure participació d’idees

Per la seva banda, el president del Grup Parlamentari d’Esquerra al Congrés, Agustí Cerdà, ha recordat avui que “en democràcia són les urnes, i no els poders fàctics, els qui determinen qui entra i qui queda fora de les institucions”.

Així, Cerdà ha considerat un “atemptat contra la lliure participació d’idees” l’anul·lació de les 246 agrupacions d’electors de Abertzale Sozialistak (AS) i de 133 de l’Acció Nacionalista Basca (ANB) per part del Tribunal Suprem (TS) aquesta matinada.

Cerdà pregunta quina “por” ha impulsat els “denominats demòcrates” a cancel·lar les llistes d’aquests partits. Sobre aquesta qüestió, ha opinat que “no és propi de cap democràcia que en nom de no se sap què es prohibeixi que uns ciutadans puguin presentar-se a unes eleccions”. “Si el poble basc no vol votar plataformes polítiques pròximes a l’Esquerra abertzale, ja ho decidirà el 27 de maig”, ha manifestat.

Publicitat

Més notícies

Opinió