Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Benach destaca el patriotisme dels descendents de catalans en la Trobada de Comunitats Catalanes a l’Exterior de Xile

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha tancat la X Trobada de Comunitats Catalanes a l’Exterior del Con Sud d’Amèrica que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Santiago de Xile. Benach ha destacat la catalanitat dels fills, néts i besnéts de catalans residents a la regió a pesar de no haver estat, en molts casos, mai a la terra dels seus avantpassats.

Redacció 29/10/2007

Uns 500 catalans, alguns d’origen, obligats a deixar Catalunya per la Guerra Civil i la resta descendents seus, s’han reunit al llarg de dos dies per debatre diferents aspectes que els afecten com a comunitats catalanes a l’exterior. Aspectes com la transmissió de la cultura catalana o bé com gestionar els Casals Catalans a partir de les noves necessitats dels residents a l’exterior.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha destacat la feina feta pels Casals i els ha animat a seguir treballant per la identitat catalana ‘que és molt diversa i s’expressa de diferents maneres, fins i tot en castellà’. Segons Benach, la sortida de nou de les empreses catalanes fora de Catalunya obre les portes als Casals a convertir-se una vegada més en la casa dels catalans a l’exterior.

A la Trobada de les Comunitats Catalanes a l’Exterior que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Santiago de Xile, amb el Centre Català d’aquesta ciutat sudamericana com a anfitrió, hi han participat entre d’altres l’historiador Josep Ma Soler i Sabater i el grup de rock i pop Lax’n Busto, que la setmana vinent oferirà un concert a Buenos Aires (Argentina).