Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Barcelona inaugura el primer centre funerari islàmic de Catalunya

|

- Publicitat -

El nou recinte disposa d’una sala polivalent, amb capacitat per a 100 persones, perquè familiars i amics puguin fer les seves oracions; una altra de més petita perquè les dones i homes que preparen el difunt puguin netejar-se prèviament els peus, i una tercera, de més superfície, on es prepara la persona difunta.

Publicitat

Aquest centre, la rehabilitació del qual ha tingut una inversió de 90.000 euros, serà gestionat per Serveis Funeraris de Barcelona (SFC), empresa mixta participada en un 51% per l’Ajuntament i en un 49% pel grup Mémora, i ha estat impulsat per Cementiris de Barcelona.

El recinte permet que el difunt es pugui netejar i tractar en solitari, tal com preveu el ritu islàmic, segons ha explicat el coordinador del Consell Islàmic Cultural de Catalunya, Jamal Elattouaki. Fins ara, al tanatori de Sancho de Ávila s’havia de desallotjar la sala per poder fer aquest tipus de tractament.

Alhora, el ritu islàmic estableix que la sala en la qual es prepara el mort, per després ser enterrat o repatriat al seu país d’origen, ha de ser la cosa més senzilla i minimalista possible, i ha d’evitar la presència de fotografies i símbols.

El director general de Serveis Funeraris de Barcelona, Eduard Vidal, ha assegurat que amb el nou centre “donem sortida a les necessitats humanes del col·lectiu musulmà”, que a Catalunya té 250.000 persones, el 70% dels quals viuen a Barcelona i a la seva àrea metropolitana.

Vidal ha reconegut que “durant molt temps, per a les cerimònies musulmanes i les espelmes al difunt, hem donat un mal servei i que no ha estat prou adequat”. Es preveu que el nou centre cobreixi una demanda d’entre 5 i 7 serveis al mes, xifra semblant a la dels últims dos anys.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió