Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024
Edició 2188

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de juliol del 2024

Barcelona acollirà estrenes de Bollywood

|

- Publicitat -

La capital catalana alberga des del març el primer cinema comercial de l’Estat espanyol amb una programació estable de pel·lícules de Bollywood. El cinema Maldà no és immune als canvis de la Ciutat Condal.

Publicitat

El 1945 va obrir les seves portes amb les picades d’ullet de Charles Chaplin. Ara, submergit en la Barcelona d’accents polifònics, on hi ha més de 30.000 persones provinents de l’Índia, Pakistan i Bangla Desh, s’ha convertit en la primera sala del territori a oferir una programació diària de pel·lícules de Bollywood. “A partir del 26 de juny, ja posarem estrenes mundials sincronitzats amb altres ciutats”, explica el propietari de la sala, Shankar Kishnani, nascut a l’Índia però establert en la capital catalana des de fa 22 anys. Aquest empresari ja ha recuperat bona part dels 600.000 euros que va invertir en les obres de remodelació del Maldà, tancat des de l’octubre del 2003 per l’Ajuntament perquè no complia les normes de seguretat. Després de dos mesos de funcionament, recordem que es va inaugurar el passat mes de març, l’experiment empresarial de Kishnani rep un públic més nombrós autòcton que no pas emigrants d’Àsia del sud.

“Al principi venia molta gent, però sobretot gent d’aquí, perquè no posàvem estrenes i amb la pirateria, els indis i els pakistanesos poden veure els films en DVD l’endemà passat que la pel·lícula aparegui per primera vegada en les sales de Mumbai”, recorda Kishnani. “En aquest tipus de cinema trobem la nostra cultura. No té res a veure amb el món que mostra Hollywood”, afegeix Kishnani. L’empresari es va arriscar amb aquesta aventura cinèfila encoratjat per un amic pakistanès, propietari d’un videoclub del nucli antic barceloní. Aquest el va animar que busqués una sala comercial per a passar els films a la pantalla gran, després de comprovar la gran demanda que tenen els títols de Bollywood en DVD entre la població emigrant.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut