Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Aquesta setmana arribaran les ajudes al País Valencià per les pluges

Si res no canvia, està previst que la Generalitat Valenciana farà arribar aquesta mateixa setmana un seguit d’ajudes econòmiques de caràcter social als damnificats pels aiguats i la riuada de divendres al sud del País Valencià. Per determinar la quantia de les ajudes i qui ha de ser el beneficiari d’aquestes es realitzaran diferents visites dels tècnics del Departament de Benestar Social als municipis afectats, tot això durant els pròxims dies a través . Avui mateix, però, els consellers implicats començaran a debatre aquesta qüestió en una reunió que faran a Alacant. Encara hi ha més de 300 famílies que no poden tornar a les seves llars.

Redacció
Redacció 15/10/2007

El conseller d’Economia, Hisenda i Treball de la Generalitat valenciana, Gerardo Camps, s’ha reunit amb el conseller de Benestar, Juan Cotino; el de Gobernació, Serafín Castellano; el d’Aigua, Medi Ambient i Urbanisme, José Ramón García Antón; el conseller d’Infraestructures, Mario Flores, i la consellera d’Agricultura, Maritina Hernández. Tots plegats han d’avaluar la feina que s’ha fet fins ara per reparar les destrosses causades pel temporal i quantificar les pèrdues.

Les ajudes que es repartiran seran perquè els afectats puguin afrontar de manera immediata les seves necessitats més bàsiques. El govern valencià, a més, també destinarà recursos a la rehabilitació d’habitatges i a la construcció de noves, si és necessari.

Mentrestant, les tasques de reconstrucció i reparació dels desperfectes causats pel temporal de divendres, continuen. Ja s’han netejat molts dels carrers dels pobles afectats però encara queden algunes carreteres tallades. Les últimes hores han hagut de desallotjar una dotzena de famílies d’una urbanització de Mutxamel, a l’Alacantí, a causa d’una esllavissada de roques per la caiguda d’un mur de contenció. Sembla que la causa també han estat els aiguats del cap de setmana a la zona.

El temps si pot tallar TV3

A causa de les fortes pluges, aquest cap de setmana hi ha hagut tres avaries al centre emissor de TV3 del Mondúver, a Gandia, que han deixat sense senyal els espectadors de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Marina Alta i Baixa, l’Alcoià, el Comtat i la ciutat d’Alacant.