Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

“Aquest estiu no passis fred”

|

- Publicitat -

Amb aquesta iniciativa, el Govern pretén evitar que els aparells es regulin a temperatures excessivament baixes durant els mesos d’estiu. Per exemple, una família podria estalviar-se 95,2 euros en la factura elèctrica si en comptes de programar el seu aire condicionat a 19 graus el regulés a 25, fet que reduiria el consum de 1.600 quilowatts/hora (kWh) a 900 kWh en tres mesos.

Publicitat

Mitjançant la regulació dels aparells de refrigeració en l’àmbit domèstic i en el sector serveis, Catalunya podria estalviar fins a l’1,1% del consum elèctric d’aquests sectors, xifra que permetria deixar d’emetre 63.540 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera.

A més de l’acció de difusió, que consistirà en l’emissió d’anuncis a la televisió i falques radiofòniques, la inserció d’anuncis en premsa i la col·locació de bàners a Internet, la campanya també pretén que les empreses del sector serveis s’adhereixin i es comprometin a programar els seus sistemes de climatització a temperatures d’acord amb els màxims i mínims recomanats.

En aquest sentit, la Generalitat donarà exemple i situarà els termòstats de tots els seus edificis a 25 graus a l’estiu i a 20 a l’hivern, mesura inclosa en l’acord per l’estalvi i l’eficiència energètica als edificis públics signat pel Govern aquest 19 d’abril.

Aquest programa preveu aconseguir un estalvi de 150 gigawatts/hora en el consum energètic dels edificis i les instal·lacions de la Generalitat l’any 2015, fet que suposaria una reducció de l’11% en el consum.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió