Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Angle Editorial publica en català el llibre que recull el pensament del Dalai Lama

Coincidint amb la visita del Dalai Lama a Barcelona el pròxim cap de setmana, Angle Editorial ha publicat la versió en català de ‘L’art de la felicitat’, un llibre molt venut arreu del món que condensa el pensament del líder budista. En l’obra, el Dalai Lama explica la seva filosofia de vida per ser feliços, una recepta per encarar les relacions humanes, la salut, la família, l’angoixa i els obstacles de cada dia. L’edició compta amb el suport de la Casa del Tibet de Barcelona.

Redacció
Redacció 06/09/2007

El Dalai Lama afirma al llibre d’Angle Editorial que ‘la felicitat és un dret que tenim com a humans’. Per aconseguir-la, proposa ‘defugir la tendència occidental que busca el plaer immediat,inestable i temporal’ i ‘educar la nostra ment perquè la felicitat ve determinada sobretot per la nostra actitud, i alhora, cultivar un ingredient essencial: la voluntat de fer el bé, juntament amb la tolerància, la paciència i la humilitat’.

El llibre repassa els pensaments del Dalai Lama a partir d’entrevistes amb el psiquiatre nordamericà Howard C. Cutler, històries i anècdotes, proposant, segons Abgle Editorial, un ‘encontre entre el budisme, la raó occidental, la psicologia moderna i la filosofia clàssica’.

‘Crec que el propòsit fonamental de la nostra vida és cercar la felicitat –assegura el Dalai Lama al llibre-. Tant si tenim creences religioses com si no, tant si creiem en una religió com si creiem en una altra, tots busquem quelcom millor a la vida. Així doncs, penso que el moviment principal de la vida ens encamina a cercar la felicitat’.