Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

ANB vol tenir regidors allà on no s’ha presentat

|

- Publicitat -

Els resultats d’ANB no podien ser millors. Ha estat la quarta força al País Basc a pesar d’estar il·legalitzada en molts municipis. És més, allà on s’ha pogut presentar ha obtingut més de 300 regidors. Ara, per tant, reclama que en aquelles poblacions on no s’ha pogut presentar, els regidors cedeixin la seva cadira als independentistes.

Publicitat

Les declaracions han estat a càrrec d’Arantza Urkaregui, membre d’una d’aquestes llistes, i Antxon Gómez, secretari general de la formació abertzale. El que pretenen és que s’apliqui un article de la llei del règim electoral que permet a les forces polítiques “nomenar una persona que no estigui a la seva llista. D’aquesta manera la resta de formacions polítiques “no ocuparien cap càrrec que no representi la voluntat popular”.

187.000 vots

Aquest és el número total de vots que la formació abertzale considera que ha obtingut en els comicis. La xifra surt de la suma dels vots “legals” i els nuls comptabilitzats al País Basc i Navarra. Els dirigents han qualificat els  vots com a “187.000 bufetades als que han apostat per la tupinada”. Recordem que el Tribunal Suprem va il·legalitzar i, per tant, impedir que es poguessin presentar quasi la meitat de les llistes d’ANB perquè considerava que tenien relació directa amb l’organització il·legal Batasuna.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió