Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Abacus i Cultura 03 es traslladaran a una seu conjunta de 9.000 m2 al barri de Sant Cosme el 2009

|

- Publicitat -

Per fer possible aquesta actuació, aquest dimecres l’Ajuntament del Prat i l’Incasòl, propietari dels terrenys on s’ubicarà la futura seu, han signat un conveni de col·laboració, d’acord amb les dues cooperatives per donar una nova transformació al barri de Sant Cosme, on la Fundació l’Esplai també hi ha ubicat la seva seu.

Publicitat

L’Incasòl i l’Ajuntament entenen que la transformació estructural i urbanística de la zona ha de ser completada amb la ubicació d’activitats econòmiques d’àmbit supramunicipal. En aquest sentit, el conveni recull el compromís per part d’Incasòl d’atorgar a Abacus Cooperativa i al grup Cultura 03 el dret de superfície per construir un edifici de 9.000 metres quadrats per a ús terciari.

Així, les dues cooperatives es faran càrrec de la construcció de l’edifici, que acollirà la seu social d’Abacus i les redaccions de les empreses del grup Cultura 03. Alhora, aquest estarà ubicat en un solar molt a prop de la futura ciutat aeroportuària, que acollirà oficines, altres seus corporatives i un palau de congressos.

Segons han explicat Miquel Ángel Oliva, director general d’Abacus, i Oriol Soler, gerent de Cultura 03, posaran el projecte a concurs públic per escollir la proposta arquitectònica més adient. Una proposta que ha de passar, han afegit, pel disseny d’un edifici singular elaborat per un arquitecte de prestigi, que incorpori les darreres novetats en tecnologia i sostenibilitat mediambiental.

En conjunt, la futura seu aplegarà entre uns 250 i 300 treballadors, que participaran també en el disseny de l’espai interior de l’edifici perquè s’ajusti a les necessitats en cada cas. La direcció de les dues cooperatives confien poder traslladar-se a la nova seu corporativa conjunta a finals del 2009. A banda, Abacus ha anunciat que obrirà un establiment al municipi del Prat, concretament a la zona de l’Eixample Nord.

Amb 38 anys d’experiència al servei de l’educació, la cultura i el cooperativisme, Abacus compta actualment amb prop de 600.000 socis de consum i 350 de treball. L’any 2005, la cooperativa va tenir uns ingressos de més de 70 milions d’euros. Actualment opera 24 establiments a Catalunya, València i Castelló. També desenvolupa una aliança comercial amb EROSKI per a la resta de l’Estat espanyol, a través dels establiments ABAC.

Per la seva banda, el grup Cultura 03 és una cooperativa amb prop d’un centenar de treballadors i està formada per l’empresa d’arts gràfiques Gramagraf; l’editora de revistes Sàpiens Publicacions, amb títols líders al mercat en el seu segment com Sàpiens, Nat, Altaïr, Descobrir Catalunya i Descobrir Cuina; la productora audiovisual Batabat; l’editorial Ara; l’editora de premsa local gratuïta Contrapunt i l’empresa d’organització d’esdeveniments en directe Radio Fusté. L’any 2006 va tenir una facturació de 20,2 milions d’euros.

Time Out en català

Avui mateix el grup Cultura 03 ha informat que està preparant el llançament de la revista setmanal d’oci i cultura Time Out a la ciutat de Barcelona. La capçalera, que actualment compta amb edicions consolidades a ciutats com Londres, Paris i Chicago, estarà als quioscos en la seva versió barcelonina l’últim trimestre d’aquest any, probablement cap al mes d’octubre.

El Time Out Barcelona sortirà al mercat escrit en llengua catalana i amb la voluntat de convertir-se en referent pel que fa a les publicacions d’oci i cultura; inclourà continguts amplis sobre l’oferta cultural de la ciutat, propostes d’oci, reportatges d’actualitat, restaurants, cinema o teatre, entre molts d’altres.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial