Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

4.000 mossos d’esquadra demanen la dimissió de Saura

|

- Publicitat -

Segons Valentí Anadon, secretari general del Sindicat Autònom de Policies de la UGT, el cos de mossos demana el mateix dret fonamental que tenen la resta de ciutadans i que és el “dret a la presumpció d’innocència”, perquè ‘creiem que s’estan fent judicis paral·lels’.

Publicitat

Anadon no ha especificat que hi hagi en aquests moments por entre els mossos per la situació mediàtica que estan vivint, però sí que ha dit que es produeixen algunes situacions anòmales en el dia a dia dels mossos amb els ciutadans que acaben essent anècdotes curioses i res més.

El sindicat SAP considera que els darrers temes que han afectat el cos “no s’han tractat bé”, i ha posat com a exemple el fet “desafortunat” de fer una roda de premsa posteriorment a les suposades agressions de mossos a detinguts a la comissaria de les Corts sense que s’haguessin obert diligències policials.

Anadon ha volgut donar un missatge de tranquil·litat cap a la societat i ha recordat que els mossos ‘continuen essent els mateixos que abans’, que estan igual de preparats i són ‘igual de professionals’ que abans.

SAP, juntament amb els altres sindicats SPC, CAT, APPAC i SME-CCOO, dóna suport al manifest conjunt que va llegir-se davant de la Conselleria d’Interior, malgrat que hi ha alguns punts que no serien compartits. De fet, Anadon creu que aquesta manifestació conjunta és un “bon exemple de cohesió” en el cos davant les crítiques que pressuposen que no és així.

Segons Anadon, el 99,9% de les denúncies que s’han fet fins ara als mossos d’esquadra “han resultat falses”. Amb tot, ha exposat que el posicionament del sindicat és que si un mosso comet alguna acció disciplinària, “ha d’afrontar les conseqüències”. “L’únic que reclamem”, ha dit, és que “no es facin judicis mediàtics fins que no es pronunciï l’autoritat judicial”.

La manifestació va tenir lloc amb total tranquil·litat al seu pas per Via Laietana, malgrat que davant de la Conselleria d’Interior els crits contra Saura es multipliquessin. El secretari territorial de Barcelona del Sindicat de Policies de Catalunya, David Miquel, ha explicat que en la manifestació van afegir-s’hi membres d’altres cossos com la Guàrdia Civil, la policia local, el Cos Nacional de Policia i l’Ertzaintza.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió