Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Desenes de personalitats escenifiquen el seu suport a la manifestació en contra de la retallada del TC

Desenes de personalitats del món polític, cultural i social han escenificat avui el seu suport a la manifestació del 10 de juliol en contra de la retallada espanyola a la voluntat del poble català. Convocats per Òmnium Cultural, un centenar de persones s’ha fotografiat darrera de la pancarta que liderarà la manifestació, amb el lema Nosaltres decidim, som una nació, entre els quals s’hi comptaven la presidenta de l’entitat convocant, Muriel Casals, i representants de CiU, PSC, ERC, ICV, així com el FC Barcelona, els sindicats UGT i CCOO, l’IEC, la Plataforma per la Llengua i nombroses personalitats catalanes.

Redacció
Redacció 03/07/2010

Òmnium continua treballant perquè la manifestació del 10 de juliol en contra de la retallada de l’Estatut sigui multitudinària. És en aquest sentit que avui s’ha realitzat aquesta fotografia, per tal de fer un crida a la participació, on hi eren presents David Madí (CiU), Higini Clotas (PSC), Anna Simó (ERC), Raül Romeva (ICV), Jordi Moix (FC Barcelona), Josep Maria Álvarez (UGT), Joan Carles Gallego (CCOO), Isidor Marí (IEC), Eliseu Climent (ACPV), Josep Cruanyes (PDD), Martí Gasull (Plataforma per la Llengua), l’expresident del Parlament Joan Rigol, el filòsof Josep M. Terricabras, el notari Alfons López Tena, l’escriptor Jaume Cabré, la cantant Núria Feliu, i els periodistes Albert Om, Toni Soler, Vicent Sanchis i Xavier Grasset, entre d’altres.

Muriel Casals ha explicat que l’objectiu de la fotografia és fer visible que són moltes les persones disposades a treballar durant tota aquesta setmana perquè la convocatòria del proper dissabte sigui ‘molt massiva i molt àmplia’. ‘Volem ser-hi tots. Pensem coses diferents, volem coses diferents, però tots compartim el desig que el nostre país el decidim i l’organitzem nosaltres’, ha conclòs.

Àmplia mobilització
De moment, a la manifestació ja hi ha confirmada la presència d’entitats com Acció Cultural del País Valencià; l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM); l’Associació Catalana de Professionals; l’Ateneu Barcelonès; l’Avalot, Joves de la UGT de Catalunya; el Casal Lambda; el Cercle Catalanista de l’Ateneu; Ciutadans pel Canvi; el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; el Col·legi d’Infermeria de Barcelona; el Col·legi Oficial d’Infermeria de Girona; el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya; el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC); la Confederació de Comerç de Catalunya; el Consell Català d’Infermeria de Catalunya; el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC).

Convergència Democràtica de Catalunya; ESCACC; Espai Jove Intersindical-CSC; Esquerra Republicana de Catalunya; Esquerra Unida i Alternativa; Federació Catalana de Futbol; Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya; Fundació Catalanista i Demòcrata Ramon Trias Fargas; Fundació per la Pau; Futbol Club Barcelona; Iniciativa per Catalunya-Verds; Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC); Joves d’Esquerra Verda-Joves amb Iniciativa; Minyons Escoltes i Guies de Catalunya; Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya; Partit Socialista de Catalunya; Ricard Torrents i Bertrana; Unió de Joves; Unió de Pagesos; Unió Democràtica de Catalunya; i Unió Sindical Obrera de Catalunya.

A títol individual, hi ha confirmada la presència a la manifestació del 10-J personalitats del món cultural i social com Antoni M. Badia i Margarit, Jaume Cabré, Francesc Ribera ‘Titot’, Isona Passola, Joan Coscubiela, Ferran Mascarell, Francesc Marc Alvaro, Albert Om, Jaume Vernet, Joan B Culla, Joan Rigol, Jordi Coca, Josep Maria Terricabras, Maite Vilalta, Manel Forcano, Miquel Gil, Màrius Serra, Martí Gironell, Mònica Sabata, Pemi Fortuny, Nuria Feliu, Salvador Cardús, Toni Soler, Toni Strubell, Xavier Grasset i Arcadi Oliveres.