Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

15 milions d’obesos a la Unió Europea

|

- Publicitat -

Sempre s’ha dit que els Estats Units imposen un model de vida a la resta del món. A Europa cada cop ens hi assemblem més, en temes d’alimentació. L’estrès, el pica-pica, menjar fora d’hores, una irregularitat alimentària, el menjar ràpid, l’excés de dolços, una dieta desequilibrada i el poc temps per dedicar-nos a la cuina són molts dels motius pels quals cada cop hi ha més obesitat a la nostra societat.

Publicitat

De fet, es calcula que actualment hi ha un total de 15 milions d’obesos a la Unió Europea, el que serien uns 1.200 milions de quilos de més. Per posar-hi remei, la Comissió Europea ha decidit prendre mesures i ha presentat un “Llibre blanc de l’obesitat” amb unes propostes que busquen més la complicitat de la indústria per modificar la composició dels productes que no pas normes obligatòries i sancions. Organitzacions de consumidors reclamen més duresa. L’informe culpa els pares que alimenten malament els seus fills. També considera que les institucions han de potenciar que els infants facin esport en lloc de passar-se el dia davant el televisor, la videoconsola o l’ordinador.

És per això que es fa especial menció des de la Comissió Europea als més menuts, no literalment, ja que cada cop tenen l’índex d’obesitat més gran. Cada any hi ha a Europa 400.000 nous casos d’obesitat, dels quals 85.000 són nens que quan creixin tindran els greus problemes de salut derivats del sobrepès.

La situació no és gaire millor entre els joves. Tres milions d’estudiants europeus són obesos i les previsions de Brussel·les són que aquesta xifra arribi d’aquí a tres anys a un de cada deu nens.

Diverses organitzacions de consumidors han criticat la falta d’ambició de la Comissió, perquè prefereix l’autoregulació de la indústria. De fet, les propostes les ha fet el mateix comissari que va convidar a la capital comunitària McDonald’s i altres multinacionals de l’alimentació, per felicitar-los per la seva lluita contra l’obesitat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió