Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

[VÍDEO] Torra demana “no oblidar les mesures de seguretat” durant les festes majors: “Ens juguem l’any aquests dies”

Polèmica a les xarxes per l’allau de gent a Vilafranca del Penedès per seguir els balls, que s’havien cancel·lat

Redacció
Redacció 29/08/2020

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la ciutadania “no oblidar les mesures de seguretat” com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, Torra ha dit que sap “la il·lusió” que fan les festes populars però que “a tota hora i a qualsevol lloc” cal protegir-se. “Si us plau, ens juguem l’any aquests dies”, ha dit. El comentari del president arriba després de la polèmica generada a les xarxes socials per les imatges dels carrers de Vilafranca del Penedès plens de gent seguint els balls de festa major alternatius que s’han fet de forma espontània després de la cancel·lació oficial.

Enguany, per culpa de la pandèmia, la festa major de Vilafranca del Penedès s’ha reformulat per evitar aglomeracions i evitar contagis, i des de l’Ajuntament asseguren que els balls d’aquest dissabte s’han fet al marge dels actes oficials, de forma espontània.

Normalment, el dia 29 d’agost es fa la Tronada, que marca l’inici oficial de la Festa Major, i una cercavila. Aquest any, la Tronada s’ha fet des d’un terrat per evitar aglomeracions.

 

Això no ha evitat, però, que alguns fessin els balls, que s’havien suspès, de totes maneres. Les imatges d’aglomeracions a Vilafranca arriben 24 hores abans de la que hauria de ser la tradicional diada castellera de Sant Fèlix, que reuneix milers de persones a la Plaça de la Vila i que aquest any no es podrà fer.