Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] Les aglomeracions a la cavalcada de Reis a València deriven en una picabaralla política

Més de 1.500 persones es van aplegar a la plaça de l’ajuntament per veure ses majestats tot i que havia de ser un acte sense públic

Redacció 06/01/2021
El nombrós públic concentrat a les portes de l'ajuntament de València ahir a la nit en una imatge d'À Punt.

L’Ajuntament de València va voler fer cavalcada malgrat l’alarmant creixement de casos i de morts per covid-19 al País Valencià, que s’han disparat en les últimes hores. Havia de ser un acte restringit a l’interior del consistori i sense públic però quan la gent va veure entrar les carrosses a la plaça de l’ajuntament van creuar les tanques i s’hi van congregar més de 1.500 persones sense respectar les distàncies de seguretat com es pot veure en el vídeo que comparteix un dels assistents en aquest tuit i en la informació de la televisió pública À punt:

https://twitter.com/apuntnoticies/status/1346542467676590080

L’escàndol ha derivat en una picaraballa política amb acusacions creuades dins el mateix govern del Botànic sobre la responsabilitat de les aglomeracions. Fins i tot s’han fet retrets públicament la consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, Ana Barceló, i la vicepresidenta, Mònica Oltra. Barceló ha qualificat els fets de lamentables i Oltra li ha replicat que s’hauria pogut evitar. L’alcalde de València, Joan Ribó, no s’ha referit encara a la polèmica. La seva última piulada és de quan va rebre ses majestats els Reis d’Orient a l’interior de l’ajuntament.

https://twitter.com/joanribo/status/1346534984157425669