Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Torra recomana no viatjar a Madrid

El president català al·lucina amb la parefernàlia de la reunió Sánchez-Ayuso

Redacció 21/09/2020
El president del Govern, Quim Torra | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, recomana no viatjar a Madrid excepte que sigui per un cas excepcional i amb mesures de prudència. Així ho ha dit en un acte amb la Creu Roja.

Torra ha explicat que ha parlat amb Aena i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de la comunitat de Madrid.

“No anem bé i per a mi no és cap consol que altres zones estiguin pitjor que nosaltres”, amb aquestes paraules Torra ha definit la situació actual en relació a la incidència de la covid-19. I el president de la Generalitat ha afegit que és moment de “tornar a sacsejar” i “tornar a recuperar el compromís cívic i l’esforç de superació”.

Pel que fa a la situació a la comunitat de Madrid, ha expressat la seva preocupació màxima i ha afirmat que no entén com no s’han pres mesures “molt més estrictes”. Tot i així, ha posat els equips tècnics i d’experts a la seva disposició per si els pot servir d’ajuda i ha afegit que si Catalunya ha de demanar ajuda en algun moment, ho farà perquè “això no és cap cursa”.

Torra també s’ha dirigit a la comunitat de Madrid per demanar “mesures molt concretes” com que no es permeti sortir de la capital espanyola ni viatjar-hi si no es té la certesa que la persona no té cap símptoma de la covid-19. Per això, ha defensat que calen mesures als aeroports i a les estacions de tren. I ha explicat que ha parlat amb Aena i Renfe perquè a totes les estacions a Catalunya amb trànsit a Madrid i a l’aeroport es facin controls als viatgers que vinguin de la comunitat de Madrid”. Unes mesures que ha qualificat de “sentit comú”.

I aprofondint amb el que informava La República sobre el tracte de Sánchez a Ayuso, el president ha tuitat “Ara pla”