Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

[VÍDEO] Pedro Sánchez tracta Ayuso com si fos un cap de govern

Roda de premsa conjunta, banderes i cadires a nivell d’igualtat… Resultats, però, pocs

Redacció
Redacció 21/09/2020
El president del govern espanyol Pedro Sánchez i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso

Asseguts en dues cadires iguals, amb la bandera de Madrid en idèntica posició d’importància que l’espanyola, amb roda de premsa conjunta… el president de l’executiu estatal ha tractat la presidenta autonòmica de Madrid com si fos un cap de govern o cap d’estat en la seva reunió sobre com encarar la pandèmia a la capital que es troba en xifres molt alarmants.

El president Torra se n’ha fet creus amb un genuí “Ara pla”

Incidim en la parafernàlia perquè, pel que fa a concreció, no hi ha hagut gairebé res més que bons desitjos. Així, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, espera que les mesures en vigor a la Comunitat de Madrid des d’aquest dilluns funcionin però diu que estan “preparats” per “altres escenaris, si fos necessari”. Durant la roda de premsa posterior a la reunió que han mantingut les dues administracions, Sánchez ha anunciat que posarà a disposició de la comunitat efectius de les Forces Armades, cossos policials i rastrejadors per fer front a la situació actual i ha fet una crida a la “unitat”, abandonant “lluites partidistes”. Sánchez ha admès que el país es troba immers en la “segona onada” de la pandèmia i ha demanat col·laboració a la ciutadania.

Una proposta sorprenent ha estat la d’Izquierda Socialista de Madrid, secció dins del PSOE que directament ha demanat que s’apliqués un 155 a la Comunitat.

Ayuso, per la seva banda, ha reivindicat una llei orgànica per a pandèmies que serveixi de “paraigües” a les CCAA i ha atribuït els mals de la Covid a tothom que li fa nosa: okupes, immigrants, MENAs… i proposa resoldre-ho amb mà dura: policies i guàrdies civils que, segons ella, els en falten

La contestació a les decisions del govern territorial han estat moltes a les xarxes, com les del ciutadà resident a Madrid, l’advocat Gonzalo Boye:

Relacionats