Divendres, 14 d'agost de 2020 - Edició 750
La República

Nova conxorxa dels alcaldes socialistes per pressionar el Govern usant la pandèmia

Vergés havia anunciat aquest matí que la unificació de Barcelona i àrea metropolitana en una regió sanitària “s’està estudiant i valorant amb tots els alcaldes”

Avatar
Agències 23/05/2020
Primer pla de la consellera de Salut, Alba Vergés, mentre li prenen la temperatura a l'entrada del Parlament el 21 de maig del 2020 (horitzontal)

Els alcaldes del PSC de municipis de les àrees de salut metropolitana nord i sud han reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que els seus municipis i Barcelona siguin un mateix “àmbit comú” de cara a la setmana que ve perquè s’hi pugui garantir la mobilitat. En una carta, els alcaldes han explicat que les àrees metropolitanes nord i sud configuren plegades una realitat social i econòmica “innegable” per a milions de ciutadans però que tenen restringida la mobilitat. Els batlles han lamentat que, a diferència de Madrid, a Barcelona els ciutadans tindran prohibit sortir del municipi fins a la fase 3. Han explicat que els ciutadans dels municipis no podran desplaçar-se a una població de la regió metropolitana ni a la capital.

Així, els alcaldes de els regons sanitàries de l’àrea metropolitana, a bans de l’inici de la fase 1, han demanat a Torra que valori les grans realitats existents i que el territori pugui configurar un mateix àmbit comú de mobilitat “de cara ja la propera setmana.”.

La carta està signada pels alcaldes dels municipis, el secretari de política municipal del PSC, Jaume Collboni, i la diputada del PSC Assumpta Escarp.

Vergés havia explicat que ja s’estava parlant sobre aquest tema

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que s’està analitzant la possible unificació de Barcelona i les àrees metropolitanes nord i sud en una única regió sanitària. “Ho estem estudiant i valorant”, ha afirmat Vergés. La mesura aniria encaminada sobretot perquè els ciutadans de Barcelona i rodalies puguin ampliar el seu radi de mobilitat, ja que en fase 1 i 2 encara es circumscriu únicament a la pròpia regió sanitària. “Estem treballant aquesta proposta i s’està parlant amb totes les institucions i ajuntaments implicats, no només el de Barcelona”, ha precisat la consellera de Salut. “Si la tendència és prou bona per avançar en les fases de desconfinament, ens ho plantejarem de cara a la setmana que ve”, ha avançat Vergés.

Conxorxa dels alcaldes del PSC i Comuns que usen el coronavirus per atacar el Govern

Relacionats