Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Madrid aconsegueix que l’acord de mesures contra la Covid-19 afectin a tot l’Estat

Tot per no tancar Madrid i Díaz Ayuso ja ho advertia: “Madrid és Espanya”

Redacció
Redacció 29/09/2020

El president de la Comunidad de Madrid ja ho va advertir: “Madrid és Espanya“. El centralisme sociopolític a l’Estat espanyol ha arribat a un dels seus màxims avui: el pacte per acordar mesures entre el govern de Madrid i el Gobierno s’aplicaran a tot l’Estat.

Així doncs, el principi d’acord, en el marc del Grupo Covid-19, es proposa que per als municipis per sobre dels 100.000 habitants s’estableixi un criteri homogeni per aplicar restriccions tant en l’autonomia com a la resta de l’Estat.

L’aplicació efectiva d’aquests criteris en la Comunitat de Madrid queda a expenses que s’aprovin en la reunió de Consell Interterritorial demà dimecres, segons han avançat a Europa Press fonts del Govern regional.

D’altra banda, per a municipis de menys de 100.000 habitants, seran les autonomies les que prendran la decisió sobre possibles restriccions atenent les normatives i protocols en l’àmbit estatal.

A més, el Gobierno ha traslladat a la Comunitat de Madrid el compliment de les peticions realitzades la setmana passada en matèria de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Exèrcit.

Després de dies de desavinences pels criteris a aplicar entre les dues administracions, el vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, va convocar una nova reunió d’aquest grup de col·laboració per aquest dimarts a la tarda, apel·lant a la unitat i a deixar de banda “el ring de boxa”.