Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

[Vídeo] La centralització espanyola, a cara destapada gràcies a Ayuso

La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que “Madrid és Espanya” i que “no és just” tractar-la com a la resta de comunitats

Redacció 21/09/2020

Cap polític en actiu dels últims temps no ho havia fet tan evident com la presidenta de la Comunidad de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: El discurs de la popular és el centralisme a cara destapada. I és que Ayuso ho té clar: quan parlen d’Espanya parlen de Madrid. La presidenta del PP, juntament amb Cs i Vox, ha sentenciat avui que “Espanya és Madrid”.

Ayuso ha tingut un atac de nacionalisme madrileny i espanyol i s’ha sincerat avui, rodejada de 24 banderes d’Espanya i 24 més de la Comunidad de Madrid, i ha dit el que pensen molts sobre el projecte polític d’Espanya. Ha fet evident, per més autonomies que hi hagi, que l’Estat espanyol és un Estat centralista on “tot passa per Madrid”.

Ayuso ha demostrat que Madrid és el projecte d’Espanya i va a costa de la resta i, per tant, la presidenta madrilenya creu que “no és just” tractar-la igual com es fa a la resta de comunitats: “Tothom utilitza Madrid, tothom passa per aquí”.