Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El vicepresident de Castella i Lleó lloa Torra: “És el més sensat”

El polític de Ciudadanos ha d’admetre que s’ha de lloar la gestió de Catalunya

Gerard Sesé 07/05/2020
Francisco Igea | Europa Press

El vicepresident i portaveu de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, de Ciudadanos, s’ha pronunciat aquest dijous sobre la petició de la majoria de les Comunitats Autònomes de passar a la Fase 1.

I ha volgut fer especial menció i referència a la gestió que està fent Catalunya, que a diferència d’altres, ha dividit el Principat per les zones que creu aptes i les que no deixant fora el principal motor de l’economia: Barcelona i la seva àrea metropolitana, primant l’interès de salut que l’econòmic.

Igea ha estat clar: “mai hauria pensat que diria això però em sorprèn, però el president Torra ha estat el més sensat”, ha admès.

I és que hi ha histèria a moltes comunitats per a passar a la fase 1 quan no compleixen tots els requisits. L’exemple més clarivident és la Comunitat de Madrid que sí que ha demanat passar a la fase 1 el dilluns vinent. La regió de Madrid ha estat el principal focus de la pandèmia i encara és una de les zones de l’Estat que té més morts per mili. Tot i això, ha demanat augmentar el desconfinament.