Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Govern considera que la nova normativa espanyola sobre l’ús de les mascaretes col·lisiona amb la catalana

Salut rep amb sorpresa l’enduriment que obliga a portar-la fins i tot a la platja i encarrega un informe jurídic per estudiar-lo

Avatar
Agències 31/03/2021
Un socorrista de Creu Roja Tarragona a la platja de l'Arrabassada | ACN

El Departament de Salut ha encarregat un informe jurídic obre si la nova normativa estatal d’ús de les mascaretes “col·lisiona” amb la que hi ha vigent a Catalunya. El secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut a SERCat que l’enduriment de la norma li ha generat “sorpresa” i ha afegit que molts territoris, no només Catalunya, han fet arribar al Ministeri de Salut la seva “perplexitat”. “Entenem que no hi ha cap motiu objectiu per variar els criteris d’ús de la mascareta vigents fins ara”, ha manifestat. Ha demanat també no “distreure” la ciutadana amb debats “que no aporten valor” i centrar-se en garantir el seu ús.

Salut esperarà a què diu l’informe jurídic i al que s’expliqui aquesta tarda al Consell Interterritorial de Salut per emetre el seu posicionament sobre l’enduriment de la normativa. Segons va publicar el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) aquest dimarts, ara serà obligatori dur mascareta encara que es mantinguin les distàncies a l’aire lliure, també a platges i piscines.

D’altra banda, ha insistit que la situació epidèmica a Catalunya és de creixement de casos, tot i que “molt inicial”. Per això, ha fet una crida al compliment de les mesures, especialment durant la Setmana Santa, per tal d’aturar aquesta dinàmica.

Ramentol ha reconegut que el toc de queda és una mesura “que pesa cada cop més” i per això ha assegurat que s’ha de posar sobre la taula la seva revisió “així que es pugui”. Tot i això, ha afirmat que s’haurà de ser “prudent amb la seva flexibilització”.

D’altra banda, veu certa incoherència amb que hi pugui haver públic als estadis en categories inferiors però en primeres divisions i ha dit que el que s’han d’aplicar són “mesures progressives” al conjunt dels partits. Tot i això, ha recordat que la resposta la té el Consell Superior d’Esports.