Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

CGT i CCOO se sumen a les crítiques a Bargalló per voler obrir escoles al juny

Els sindicats consideren “imposat i sense garanties” la decisió i a negar-se a obrir “si no hi ha garanties”

Redacció 20/05/2020

La Intersindical ha demanat aquest migdia desafiar la conselleria d’Educació i “plantar-se” a no obrir les escoles al juny. Creuen que el pla de Josep Bargalló és una “temeritat sanitària” i han denunciat que no es prevegi “cap recurs extraordinari de personal”.

CCOO i CGT se sumen a les crítiques

CCOO ha assegurat que el pla d’obertura de centres educatius presentat aquest dimecres pel Departament d’Educació és “imposat i sense garanties”. En un comunicat, el sindicat ha denunciat que el document no ha estat traslladat a cap àmbit de negociació amb els representants sindicals i que no ha estat “negociat ni acordat”. De fet, han qualificat el pla “d’unilateral” i han assegurat que s’ha “ignorat” i “menyspreat” els sindicats. CCOO ha apuntat a mobilitzacions dels treballadors de l’educació “per combatre aquesta dinàmica d’imposició” i “tornar a la negociació per aconseguir un retorn en condicions per a tota la comunitat educativa”.

La secció educativa de la CGT ha cridat aquest dimecres a les adreces i als claustres escolars a negar-se a reobrir els centres educatius “sense garanties” de compliment de les mesures sanitàries ni d’atenció educativa per a tots els alumnes, segons un comunicat.

El sindicat ha sostingut que la proposta de la Conselleria d’Educació de la Generalitat llançada aquest dimecres significa duplicar les plantilles i ampliar exponencialment els espais.

Ha exigit aquest augment de professorat per tal de garantir el dret a l’educació i alhora complir amb les mesures sanitàries que impliquen el desdoblament de tots els grups d’alumnes.