Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Batlle diu que l’actuació policial davant els botellots de Barcelona ha estat “professional i continguda”

Considera que la “solució” a mitjà termini ha de passar per una reflexió sobre el model d’oci nocturn a Catalunya

Avatar
Agències 30/08/2021
Festassa al parc de l'Espanya Industrial | Ràdio Hostafrancs

El tinent d’alcalde de seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha afirmat que l’actuació policial davant els botellots que s’han produït els darrers dies al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona ha estat “molt professional i continguda”. En declaracions a TV3 ha dit que les imatges els han “preocupat molt” i ha afegit que la situació és “complicada”. Ha volgut situar els fets en el context d’imatges similars de la costa catalana, Sant Sebastià, Sevilla i Madrid. Batlle ha conclòs que la solució a curt termini és apel·lar al civisme de la ciutadania, i a mitjà i llarg termini considera que convé fer una reflexió sobre el model d’oci nocturn a Catalunya.

Batlle ha qualificat el que ha passat les tres darreres jornades al parc de l’Espanya Industrial com “un punt preocupant d’inflexió” després d’un mes d’agost “relativament normal” i que les festes de Gràcia i Sants haguessin transcorregut fins aquest moment amb “certa normalitat”. “Ho hem de rebutjar, ens preocupa i hem de trobar els elements de correcció”, ha afegit. En aquest sentit, ha dit que “el que cal és fer primer una apel·lació al civisme de la ciutadania i després una reflexió al voltant de com volem organitzar l’activitat de la nit a la ciutat i al país”.

El tinent d’alcalde ha explicat que considera que l’actuació policial ha estat “molt professional i continguda, perquè sempre s’ha d’evitar que el remei sigui pitjor que la malaltia”. Ha advertit també que el dispositiu no es pot fer “créixer indefinidament”. Pel que fa a la conveniència o no d’un nou toc de queda, Batlle ha insistit que és l’autoritat sanitària que haurà de decidir. “No podem supeditar la restricció de drets i llibertats a altres qüestions que no siguin les estrictament sanitàries”, ha reblat, en sintonia amb el TSJC que va tombar les decisions del govern.