Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Volem un país així ?

¿Volem viure en un Estat que té un ministre d'exteriors que volia confiscar paperetes i urnes el 9N i ho tornaria a fer? I que diu que segrestarien durant 24 […]

Daniel Ruiz-Trillo
Daniel Ruiz-Trillo 25/05/2017

¿Volem viure en un Estat que té un ministre d'exteriors que volia confiscar paperetes i urnes el 9N i ho tornaria a fer? I que diu que segrestarien durant 24 hores els Mossos? ¿Volem viure en un país de pandereta, del segle XIX, que no aprova el Corredor Mediterrani i sí, en canvi, l'Operació Catalunya?

¿Volem viure en un país que judicialitza la polílica i politiza la justícia? ¿Volem viure en l'Estat que multa ANC, Òmnium, consellers, president i presidenta, que inhabilita càrrecs públics i que utilitza la Fiscalia només per a ús partidista? Volem un país que “se cepilla” el Estatuto i “se carga” el sistema sanitario catalán? Volem el país que mata toros i que prohibeix titelles? ¿Volem un país que permet que Mortadelo i Filemón (alias Fernández Díaz & Co) conspirin amb diners públics i no dimiteixi ningú i que no permet que es xiuli en un estadi?

¿Volem viure en el país de Rato, Bárcenas, Fórmula 1, Palma Arena, Rita, Gurtel, Fabra i mil casos més? ¿Volem viure en el país que arxiva el cas del Metro de València i que paral·litza el Prat? Volem viure en el país de la Renfe? ¿Volem viure en un país que deroga el Decret pel Multilingüisme? ¿Volem el país del Madrid de Florentino i Ronaldo i les seves estafes fiscals i arbitrals?

Volem continuar així o preferim viure millor? Deixem enrere tanta porqueria, tanta inmoralitat, tanta indecència, tant feixisme i tanta intolerència. Deixem enrere l'Estat que ens espolia i que és a la cua de tot i, en canvi, és líder en caos, retallades, trens que no funcionen i corrupció.

Capgirem la situació. Votem i siguem lliures. Per un país millor, més net i més transparent. Diguem sí a les urnes i diguem sí a un nou país, més democràtic.