Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

V de Victòria, V de Vendetta

Una gran manifestació que unirà l’Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona a través de la plaça de les Glòries serà el gran acte de l’ANC que prepararà per […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 05/04/2014

Una gran manifestació que unirà l’Avinguda Diagonal i la Gran Via de Barcelona a través de la plaça de les Glòries serà el gran acte de l’ANC que prepararà per la tarda de l’11 de setembre d’enguany. El que es pretén és fer una gran V de victòria que es pugui fotografiar i reconèixer des de l’aire. Un símbol universal. Una Diada que començarà al matí amb una convocatòria a totes les places dels ajuntaments catalans on es llegirà un manifest.
 

L’Assemblea general de l’ANC ha acaparat tots els focus d’atenció aquest dissabte en la seva reunió a Tarragona. Amb més de 5.000 assistents, l’Assemblea Nacional Catalana ha tornat a il·lusionar el país amb un full de ruta cap a la llibertat. Una V de via, de voluntat, de votar i de victòria. L’ANC estableix la Diada com el punt de partida per celebrar un acte diari fins el 9 de novembre, la data prevista per a la consulta d’autodeterminació.
 

Sí, ho han encertat; l’11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, la data que commemora encara tres-cents anys després la derrota de la capital del país, és la data d’inici també de la campanya pel referèndum d’autodeterminació. Per la seva celebració i pel SÍ+SÍ. I si no ens deixen celebrar finalment el referèndum, l’Associació de Municipis per la Independència proposa de proclamar la República Catalana, evocant el 14 d’abril de 1931, després de les eleccions municipals plantejades com a plebiscitàries.
 

La democràcia engolirà el soroll de sabres dels conspiracionistes espanyols. Ja fa molts mesos, com hem anat denunciant, que hi ha una remor de fons promoguda des d’Espanya per violentar els ànims. Ara és el moment de començar a aguantar la fúria d’un Estat que se sent impotent davant l’allau de democràcia i l’alegria popular. Només els queda el joc brut, la demagògia, la mentida i l’insult. A nosaltres molta feina per acabar de convèncer els indecisos de la necessitat d’apostar per segar les cadenes i construir un nou Estat junts. Aquesta és la nostra revolució.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols