Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Un terme molt confús, polièdric i polisèmic

No diguis, no esmentis el terme “liberal” si, realment, es tracta, “et vols referir” a   un pensament  neoconservador.  Això  aquesta, frase  es troba, és en la línia, “ideològica” de la  […]

Josep Maria Loste 22/04/2016

No diguis, no esmentis el terme “liberal” si, realment, es tracta, “et vols referir” a   un pensament  neoconservador.  Això  aquesta, frase  es troba, és en la línia, “ideològica” de la  frase, molt esmentada en el món del cinema, també en el cinema  porno  “no diguis amor, si , simplement, és sexe” .Sense cap mena de dubtes, el terme “liberal”, encara  més en el segle  XXI que no pas en el segle XX, és molt polièdric i polisèmic .De tota  manera, el vocable “liberal” es fa servir , massa vegades, per  de coartada  perfecte  per justificar  que se’ns pugui aplicar a tots una mena de “llei de l’embut global” , molt antisocial i que preten justificar els  paradisos fiscals. Per altra banda  cert pensament que diu liberal, però , de fet, és neoconsevador, intenta  amagar que és `profundament  uniformitzador, és a dir,  molt anticatalà.

Cal tenir molt present  que el pensament neoconsevador  ho controla  tot d’una forma gairebé absoluta. A més, és “cosí-germà”  del reaccionari pensament neofeixista, que actualment  està amenaçant   Europa  amb un retorn a  uns parametres ultraconservadors d’abans de la Revolució Francesa de  1789. Molt  de compte en com fem  servir la  màgica  paraula  “liberal”.