Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

TV3; La televisió privada de Catalunya

Bé, ja ho sabíem que més tard o més d’hora, la nostra televisió pública l’hi arribaria el seu torn. S’ha anunciat una reducció d’un 13,3% del pressupost i l’eliminació de […]

Ferran Latorre
Ferran Latorre 26/11/2011

Bé, ja ho sabíem que més tard o més d’hora, la nostra televisió pública l’hi arribaria el seu torn. S’ha anunciat una reducció d’un 13,3% del pressupost i l’eliminació de dos dels sis canals que disposem, en la televisió pública de Catalunya. Segurament caurà el 3xl i el 33.

El 3/24, Esports3, Super3 i TV3HD és mantindran. El problema del HD en depèn molt del televisor, si té incorporat el tdt adequat, però no crec que l’eliminin, i si ho fessin, seria la senyal analògica de TV3.

La reducció, farà desaparèixer els partits de futbol i segurament la F1, que son més cars, però el basquet, l’hoquei o handbol seguirà en emissió.

O dic, perquè desprès del que s’ha invertit seria una bogeria, carregar-se’n el HD i Esports3. El futbol està assegurat fins el 2014, la F1,no, però ja veureu que el 3xl, per series com Skins (que s’acaba d’estrenar i l’anime adult) que no té els valors que volen transmetre, des de una cadena pública per part del govern de la Generalitat, caurà.

El 33, acabarà com programació de nit del TV3HD. El Super3, mentre el financi La Caixa no desapareixerà. El 3/24, possiblement és quedi en emissions amb repetició (com ara), però sense presentador, també, perquè es fa des de ben poc el 3/24 en aranès.

A Catalunya Radio, ja tenim un presentador que flirteja amb les seves aparicions en una cadena privada d’àmbit espanyol, així que un tal Antoni potser torni de nou, cap a casa seva. Cap al gener del 2012, en sortirem de totes les dubtes.

Per cert, series com La Riera i d’altres, tampoc desapareixeran, però com vaig dir fa temps, estem assistint a l’última temporada del Polònia. Per això estan creuant unes línies rojes que en la temporada anterior, no s’atrevien a fer-ho. I per aquest motiu, és el millor Polònia de l’historia.