Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Trist, molt trist

  Que be que ha sortit el rescat bancari… No ?. Es van demanar 100.000 milions d'euros per rescatar la banca espanyola i se n'han utilitzat, només, 40.000 milions !. […]

Xavier Guarque
Xavier Guarque 30/12/2013

 

Que be que ha sortit el rescat bancari… No ?. Es van demanar 100.000 milions d'euros per rescatar la banca espanyola i se n'han utilitzat, només, 40.000 milions !. Més de la meitat per una sola entitat, nascuda de les ruïnes, i que ha estat una ruïna més gran per a molta gent que s'hi va deixar entrampar. Un rescat que li perllonga la vida… només per ser qui és i per venir d'on ve.

Ara, aquest “èxit” que l'expliquin be als mils d'avis que han perdut part, o tot, dels seus estalvis de tota la vida per les “ensarronades” de les “preferents”, o similars… Encara que, segons va expressar el president d'una de les caixes afectades a la comissió d'investigació sobre l'actuació de les caixes, la culpa la tenen els “venedors” de les oficines que, tot i tenir que complir amb uns objectius numeraris i arbitraris, tenien que saber a qui “col·locaven” aquests productes, que no tenien ni que haver deixat sortit al mercat.

O als milers de treballadors que, sense cap rescat i per les reformes laborals del Govern, s'han quedat amb una ma al davant i l'altre al darrere…

A càrrec dels contribuents estàn sent les regulacions per la baixada del dèficit exigida, i també serà a càrrec de tots els contribuents tornar el rescat de certes entitats bancàries, més els corresponents interessos, que està avalat per l'Estat i, com que l'Estat som tots, ens repercutirà directament, o be per la via de més impostos, o pel seu augment, o pel retall de les pensions… I un rescat sense cap compromís en ferm per fer el que realment haurien de fer, i perquè puguin seguir en-rient-s'en dels que si hi han perdut.

Tots els sacrificis a que ens sotmet el Govern Central només han servit per augmentar la taxa d'atur, per deixar els serveis bàsics socials a l'alçada del betum, etc., etc., etc. … I per endeutar l'Estat, en menys de dos anys, en més de deu mil milions més, fet que el deixa en el 93% del PIB (quasi un bilió d'euros), amb dades a 30 de setembre.

Desprès de totes les retallades, congelacions de sous als funcionaris, i de signar el major augment d'impostos de tota la democràcia, el F.M.I. acaba de certificar que el nivell de deute públic d'España és el més alt dels darrers cent anys, i totes les consultores i analistes especialitzats donen per fet que el 2014 superarà el 100% (Nueva Tribuna,15-11-13)… Com perquè ens vagin venent -i algú encara ho compri i s'ho cregui- que comencem a emprendre el camí de la recuperació… Si més no, de la recuperació de qui ?.

Publicat al http://www.reusdirecte.cat/