Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

TRANSFORMAR AMB UN SOMRIURE

El jovent hem arribat a la política figuerenca i per quedar-nos-hi. No som ni mai serem polítics professionals en el mal sentit de la paraula, no fem aquesta aposta per […]

JERC Figueres 30/04/2014

El jovent hem arribat a la política figuerenca i per quedar-nos-hi. No som ni mai serem polítics professionals en el mal sentit de la paraula, no fem aquesta aposta per gestionar Figueres, sinó per transformar-la. Volem una ciutat creativa, moderna, viva, com la vila que fa un segle enlluernava al món amb els seus artistes i pensadors. No ens resignarem a una ciutat apàtica i grisa que cada pas que fa és segons els designis (i capricis) de grupuscles de persones que, pensant en els seus interessos, fan que aquests passos siguin enrere.

Els joves serem valents, serem protagonistes. Ho serem al carrer amb projectes com el Destaca’t promocionant el valor dels nostres joves creatius. Ho serem a les xarxes socials amb campanyes com la que vam dur a terme les JERC Figueres a Instagram el passat mes de Març. “Figueres obre els ulls” va ser un èxit de participació i de debat. Serem als instituts, als sindicats, a les entitats que conformen el teixit associatiu de la nostra ciutat construint una nova Figueres. Una Figueres que es basi en el potencial de la seva gent per créixer, i que utilitzi aquest creixement per ajudar aquella gent que més malament ho està passant en aquests anys funestos. Els necessitem a tots per a tornar a brillar, per cada persona marginada del sistema perdem el millor capital, el capital humà. Els hem de demostrar que amb il·lusió i tots junts ens en sortirem, què no seran els diners els que ens treguin d’aquesta situació. Convergència ens ha senyalat el camí, és en els anys de despesa més desfermada de Santi Vila quan la ciutat ha caigut més baix. Només amb treball i imaginació, amb noves propostes i valentia superarem el repte. I qui millor que els joves per aportar treball, imaginació i valentia? Si som la generació “Ni-Ni” ho som perquè ni ens resignarem ni callarem, hem pres la determinació de no descansar fins assolir els nostres objectius. És per això que per a mi és un honor encapçalar aquesta candidatura a les eleccions municipals de l’any que ve representant a les JERC, perquè defensarem amb ungles i dents una Figueres on el jovent serà el motor d’una societat més justa.

No tenim ni tindrem mai els recursos que tenen els que gaudeixen del suport de grans grups empresarials, però tenim una arma que ells no tindran mai, el somriure de qui sap que guanyarà fent les coses amb el cor. Com va dir Vicent Andrés Estellés, no podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu.

Carles Vilaseca
Cap de llista de les JERC Figueres a les Municipals 2015