Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

TOT UN FUTUR PER COMENÇAR (TAMBÉ A FIGUERES)

S’acosta un curs polític que promet ser apassionant. Després d’un estiu atípicament intens on a diferència d’altres anys s’han mogut moltes coses, ens vindrà el que serà la tardor de […]

JERC Figueres
JERC Figueres 26/08/2014

S’acosta un curs polític que promet ser apassionant. Després d’un estiu atípicament intens on a diferència d’altres anys s’han mogut moltes coses, ens vindrà el que serà la tardor de les nostres vides. Ens juguem el ser o no ser com a país, caixa o faixa, o com diu l’Oriol Junqueras: ens juguem tant, que pràcticament ens ho juguem tot. Tot el principat, i no ens enganyem, també la resta dels Països Catalans, tenim la mirada fixa al 9-N. La mirada serena però determinada dels que caminen cap a la certesa de la victòria si no defalleixen, un davanter que encara porta al minut 90 i sap que no errarà. Amb la il·lusió i l’esperança del que vindrà després, la construcció d’un nou projecte de país des de pràcticament de 0, només amb els pilars que a finals de segle XVIII ens va ensenyar el país veí: llibertat, fraternitat i igualtat d’oportunitats. El procés i la caiguda en desgràcia del Pujolisme ens dona una ocasió única per extirpar aquesta manera paternalista d’entendre la política, on les elits ens havien d’ensenyar el camí correcte a les classes populars, sempre entestades en perseguir ideals perillosos per als seus patrimonis.

Però no només a nivell nacional se’ns obre una porta. A Figueres, la nostra ciutat, tenim també l’oportunitat d’expulsar aquesta manera de fer política. El projecte que encapçalarem les JERC juntament amb ERC i tothom que s’hi vulgui sumar ho tenim molt clar, farem una aposta per guanyar-nos la ciutat. Dic guanyar-nos la ciutat perquè no ens conformarem amb guanyar les eleccions municipals de l’any que ve, volem aconseguir la complicitat i la implicació de la gent per tornar a aixecar la nostra vila fins al lloc que li correspon. Per potencial, per història, per atractiu i sobretot per la seva gent, aquesta ciutat pot tocar el cel si sap explotar els seus recursos pel bé comú. Com això ens ho creiem, des de les JERC volem obrir un procés participatiu on tot el jovent pugui influir de manera activa en el que serà el nostre programa, tal i com està fent Esquerra amb el seu Escoltem Figueres. Aquest programa no serà un eslògan publicitari electoral (com tan malament ens han acostumat les forces polítiques de l’statu quo), serà el projecte de polítiques de joventut que tirarem endavant des de l’Ajuntament. Tenim moltes idees, però sobretot tenim moltes ganes de posar-les en pràctica, i estem segurs que amb la candidatura que liderarà l’Albert Testart ho aconseguirem. Com canten els Obrint Pas, tenim tot un futur per començar, també a Figueres, i la construcció d’aquest futur està a les nostres mans!
 
Carles Vilaseca
Cap de llista de les JERC Figueres a les eleccions municipals