Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

També per ells

Ahir molts es van recordar de la Muriel Casals, jo voldria afegir-hi alguns noms: Jordi Carbonell, Martí Gasull i Guillem Agulló, a qui els hauria agradat veure i sentir tot […]

Daniel Ruiz-Trillo
Daniel Ruiz-Trillo 12/09/2016

Ahir molts es van recordar de la Muriel Casals, jo voldria afegir-hi alguns noms: Jordi Carbonell, Martí Gasull i Guillem Agulló, a qui els hauria agradat veure i sentir tot el que el milió llarg de persones que ahir es van manifestar a les 5 ciutats reclamaven (llibertat, democràcia, un demà millor, poder votar, independència, sobirania i pau) i transmetien. Llibertat. Harmonia. Bonior. Tendresa. Pau. Orgull. Joia. Satisfacció. Honor. Emoció. Esperit. Civisme. Tenacitat. Lluita. Dignitat. Democràcia. Majoria. Somni. Proesa. Història. Clam. Impaciència. Demostració. Passió. Persistència. Esperança. Independència. Transversalitat. Batec. Fraternitat. Força. Amor. Empenta. Tremp. Senzillesa. Seny. Complicitat. Sentiment. Integració. Dret. Insistència. Paciència. Solidaritat. Catalanitat. Fermesa. Ganes. I, sobretot, il·lusió, per l'avui, per l'ahir i pel demà. Fe en un món millor i en un país de dones i homes lliures amb més recursos, més finançament, més serveis i més seguretat, on no es discrimini i no es manipuli (com ha fet el govern espanyol amb les xifres dels assistents) i on no es creï confrontació (com fan Margallo, Arrrimadas, Rivera i companyia menystenint el clam de la gent).

Volem un país amb més inversió, on no es judicalitzin les idees ni les propostes polítiques, on no es prohibeixin les banderes legals als estadis, on no es pixin a sobre de la gent que pateix la mala gestió de Renfe i de tantes coses. On no ens vulguin separar a les escoles per motiu de llengua ni crear un fals separatisme lingüístic (com el valencià o el balear). Volem un país on els diaris i les ràdios serveixin per informar i per servir i no pas per manipular xifres i dades i per intentar-se carregar (ni des dels diaris ni des dels despatxos ministerials).