Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Saura es carrega el tripartit

Segurament el dia menys afortunat per IC, va ser aquell en que van acceptar dirigir la Conselleria d’Interior. Vist el resultat obtingut, s’ha demostrat la seva incapacitat per assumir i […]

Col·lectiu 2014
Col·lectiu 2014 20/06/2009

Segurament el dia menys afortunat per IC, va ser aquell en que van acceptar dirigir la Conselleria d’Interior. Vist el resultat obtingut, s’ha demostrat la seva incapacitat per assumir i dirigir la realitat de les coses. En poques paraules gestionar certes responsabilitats els hi ve gran, molt gran.
Però , tothom té dret a equivocar-se, fins i tot IC; el que no tenen dret és a trair al govern d’entesa i, sobretot, a trair un cop més al País. Les declaracions fetes pel Conseller Joan Saura , on afirmava “cada partit polític que forma part del Govern tripartit pot donar suport o no a l’acord final de finançament” ,són un míssil a la línia de flotació del Govern d’Entesa, trenca pel mig l’acord de prendre una decisió conjunta sobre l’acord de finançament.

Sigui per mutu propi, o per ordres del PSC, Joan Saura ha posat la gota que fa saltar pels aires la continuïtat del govern d’esquerra a la Generalitat. Un cop més IC repeteix la traïció feta durant la tramitació de l’estatut, quan va acceptar la retallada feta per l’acord Mas – Zapatero, sense ni tant sols saber l’acord.
La seva actuació va deixar sola a ERC i va donar la coartada perfecta al PSC per acceptar la retallada estatutària pactada a la Moncloa. Avui estem pagant aquella traïció, avui tenim problemes de finançament, seguim patint aquella incompetència. I a pocs dies de la resolució del finançament, IC torna a trair al País.
Tot plegat comença a fer insostenible l’acord d’entesa, tant PSC com IC comencen a demostrar un profunda debilitat, una total manca de capacitat d’aguantar la pressió del PSOE . Comença a veure’s clarament que l’esquerra depenent no té capacitat de defensar els interessos de Catalunya.

El compte enrere ha començat. El finançament serà molt dolent. El mateix directe.cat confirma lo lluny que estem d’un finançament que compleixi amb l’estatut i la promesa Zapatero d’estar per damunt de la mitja estatal. El President Montilla ha decidit el suïcidi polític abans que treballar pel País. Salvar a Zapatero és matar al País i el President Montilla ja ha decidit,convertir-se en el president més breu, fins i tot més breu que el President Maragall.