Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

“Por qué no te callas” Espanya?

Realment no m’ho puc creure. Com pot ser que tanta gent estigui a favor de l’actuació del rei? A Espanya, no és que m’espanti però aquí a Catalunya, sí. I […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/11/2007

Realment no m’ho puc creure. Com pot ser que tanta gent estigui a favor de l’actuació del rei? A Espanya, no és que m’espanti però aquí a Catalunya, sí. I jo crec que ja sé on està el mal de tot plegat, i pot sonar estúpid, però així opino: els programes tele-escombreria.

Ara podeu dir que se m’ha anat l’olla. Podria ser, se me’n va sovint, però deixeu-me que m’expliqui. He estat comentant, com tothom ha fet, al bar, amb els amics, la família, coneguts i saludats, el tema del “que te calles” del Rei Joan Carles I… i molta gent, per sorpresa meva, no està només d’acord amb les paraules del Rei sinó que també amb la seva actitud. I jo em quedo parat, perquè fins i tot persones que es declaren republicanes me l’han defensat.

Primer el meu punt de vista: el Rei la caga espectacularment. Mai un cap d’Estat pot tenir una sortida de to tan forta. Però el Rei és humà i com tots els humans no va poder reprimir el seus instints innats. En aquest cas l’esperit imperialista, de persona que se sent per sobre de tothom i de tot. Una persona que se sent descol•locada ja que fins ara mai ningú no havia estat irreverent amb ell, sense parar de parlar i molt menys dient coses no agradables per la seva orella reial, tan fina, fina.

Així doncs, el Rei demostra, una vegada més, tenir molt poques llums quan es rebaixa al to de Chávez, un provocador nat i un showman que creix davant les càmeres i que li agrada fer-se notar en els esdeveniments socials. D’altra banda, cal recordar, ens agradi o no, que és un president electe i per tant legítim, no pas com el Rei, que és cap d’Estat per herència familiar i per la decisió d’un dictador feixista i sanguinari.

I davant de tot això, perquè la gent està a favor del Rei? Doncs només cal veure la Tele-escombreria. Els espanyols, i crec que malauradament també els catalans, estem acostumats a veure els “debats” espanyols del cor en els quals la desqualificació, la cridòria i “l’abandó del plató” són part del show. El Rei no només n’ha après (segur que es fan del Debate de Gran Hermano) sinó que la ciutadania l’aprova ja que “és el que hagués fet jo”.

Realment… és una llàstima.