Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Podi 1: Happy hours, Cruyff i les trituradores

Hola, m’estreno a l’indirecte!cat com a opinadora de la vida, de les grandeses i de les absurditats humanes. Aquest petit racó serà el PODI. La intenció és fer un espai […]

Àstrid Alemany
Àstrid Alemany 23/11/2009

Hola, m’estreno a l’indirecte!cat com a opinadora de la vida, de les grandeses i de les absurditats humanes. Aquest petit racó serà el PODI. La intenció és fer un espai amè i fàcil de llegir on cada noséquan aniré omplint amb els temes d’avui, de demà i sempre.

Com saps el PODI és una plataforma on actua el director d’una orquestra, un animador d’una festa, un orador, on és presentat el vencedor d’una prova esportiva, etc… Em quedo amb l’accepció esportiva: aniré repartint medalles (a l’estil Màgic Andreu) de Bronze, de Plata i d’Or a aquelles accions i temes que em cridin l’atenció. Apa, espero que t’agradi.

Podi 1

Bronze : Supressió dels Happy Hours

Indignació. Això és el què vaig sentir quan vaig llegir la nova llei que ha fet el nostre Govern. Els Happy hours a mi m’han servit per aprendre a beure i a degustar còctels que a hores no happies valen 6 o 8 euros cada un. Jo no és que begués el doble, és que pagava la meitat! Quedàvem 2 o 4 amigues (és clar, sempre intentàvem ser parells) i preníem un còctel cada una per 3 euros, preu raonable. És una llei on perdem els consumidors i guanyen els empresaris dels bars. I si volien acabar amb el “Botellón”, fot-li que es doblarà el fenomen, com els preus. S’ha acabat el trajecte gracienc del Saint Germain al Châtelet. Sniff.

Plata: Cruyff nou Seleccionador de Catalunya

Contradiccions, com la vida mateixa. Sí, entenc als amics i companys que critiquen a en Cruyff perquè després de 33 anys visquent a Catalunya no parli català. Però hem d’entendre entre tots que tenim un país on passen aquestes coses: tenim per icona a una verge negra (quan la majoria de catalans som blanques i blancs), va ser un Hans i suís l’inventor del Barça, és un català qui pareix el Real Madrid, i dia que passa any que empeny. No obstant, vull ressaltar uns fets que ens recorda el periodista Xavier Torres. Ja en l’any 1973, en Johan va enviar fotos dedicades a cada un dels 113 detinguts de l’Assemblea de Catalunya. Al següent any va inscriure el seu fill amb el nom de Jordi quan cap català no ho havia aconseguit. També a l’època, en Cruyff encapçala una proposta dirigida al Rei demanant l’amnistia per als presos polítics. Va ser el 1r en posar-se braçalet de capità amb la senyera ignorant els consells de les autoritats espantades catalanes. I per últim, l’any 1999 va donar suport a l’ILP Pro-Seleccions catalanes. Estaràs d’acord amb mi que una de les eines bàsiques que tenim és la internacionalització del conflicte. Amb en Johan com a entrenador tenim: projecció internacional, agenda i contactes. Endavant amb la selecció.

Or: Grip A i Trituradores

En època de crisi hi ha qui es “forra”. Sí, les farmacèutiques amb la venta de milions de dosis de la Grip A. Fa rabieta, què vols que et digui. Si encara no l’has vist, et recomano molt el vídeo de la monja. Ves al youtube i busca Campanas por la Gripe A. I qui s’està lucrant també molt són les empreses de màquines trituradores. Ostres! Després de Pretòries i Millets estic convençuda que en molts despatxos: d’advocats, de constructors, d’autopisteros, de regidors i de batlles… una de les tasques de la Secretària (i ho poso en femení perquè el 90% són dones) és anar a reparar o en el seu defecte a comprar una trituradora nova. He trucat a una empresa distribuïdora i en el petit qüestionari del reportatge d’investigació que he fet, m’han comentat que des d’un mes ençà han augmentat molt “los pedidos desde Catalunya” i que la màquina que es ven més és la Fellowes PS73i perquè també destrueix CD’s, es traga els clips i és “anti-atasco”. Tela.