Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

Per un debat a TV3: Independència, sí o no?

13-D: Solidaris amb La Marató i amb les consultes sobre la independència Precisament avui que 12 diaris catalans han signat un editorial conjunt sota el títol La dignitat de Catalunya […]

Col·lectiu 2014 26/11/2009

13-D: Solidaris amb La Marató i amb les consultes sobre la independència

Precisament avui que 12 diaris catalans han signat un editorial conjunt sota el títol La dignitat de Catalunya en defensa de l’Estatut de La Moncloa, precisament ara que l’Estatut ja està en fase terminal és quan ha obtingut el suport de més mitjans de comunicació incloent-hi els de la Corporació Catalana Mitjans Audiovisuals (CCMA), seria el moment de demanar, per la dignitat del país, que se celebri un gran debat sobre la independència de Catalunya a la nostra TV, a TV3.

No valen excuses. En uns moments en què tothom parla de desafecció de la societat cap a la política, són els ciutadans els que han superat el marc actual. Primer va ser Arenys de Munt el 13 de setembre, més d’un centenar de municipis i uns 700,000 podran exercir el 13 de desembre el dret més elemental de la democràcia. Podran expressar, exercint el seu dret de vot, si volen o no la independència de la nació catalana. I això mereix un seguiment, no només per part dels mitjans de comunicació públics sinó també per part dels privats.

Aquest exercici del dret de decidir sí que mereix un editorial conjunt i una campanya de foment de la participació, i és en aquest sentit que TV3 i tota la CCMA no pot obviar un fet històric com aquest. És el moment d’un gran debat als mitjans de comunicació, i en concret a TV3, sobre el sí o el no a la independència de Catalunya. Si no ho fa ‘la nostra’, qui ho farà?

TV3 i Catalunya Ràdio no poden girar l’esquena a les demandes populars, a la sempre generosa societat civil, que ho serà com mai el mateix 13 de desembre amb motiu de la tradicional Marató de TV3. La consultes del 13-D no tenen espais gratuïts de propaganda electoral, un motiu més que suficient per parlar-ne, enraonar-ne i per facilitar la participació de la gent. Seria un motiu d’orgull i de dignitat que, a més d’un seguiment adequat, se celebrés un debat plural i participatiu.

Per això, des del Col•lectiu 2014, demanem a la CCMA que faci un seguiment acurat de les consultes i realitzi un debat sobre la jornada electoral del 13-D analitzant les raons per al sí o el no a la independència de Catalunya i convidem a la ciutadania a donar suport a aquesta proposta mitjançant el grup a Facebook.