Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

Per què el TC anul·la la resolució independentista, si ja ho han fet les CUP?

  Fa dies que no faig un editorial en positiu sobre el procés polític que vivim i no perquè no vulgui, perquè jo acostumo a ser optimista. És simplement que […]

Èric Bertran
Èric Bertran 02/12/2015
 
Fa dies que no faig un editorial en positiu sobre el procés polític que vivim i no perquè no vulgui, perquè jo acostumo a ser optimista. És simplement que no puc ara mateix, no em surt encara que m'hi esforci, i és que ho tenim tan a prop i sembla que no som capaços de fer el darrer pas amb excuses tan i tan fluixes… Toves… Que ens acabem convertint en la riota de nosaltres mateixos i del món a qui tants 11 de setembre hem reclamat que ens miri i recolzi.
 
M'he passat tants anys escoltant que si no tenim la independència era per culpa del President Mas i de Convergència que no feia el pas, que no érem valents, que no érem capaços de trencar amb en Duran, de de dir el mateix aquí que a Madrid, que sense la classe mitjana aixo era impossible… Que ara em poso les mans al cap. I és que aquest procés sempre ha estat inclusiu. Quan es van organitzar consultes populars arreu de Catalunya no hi havia ningú dient qui podia o no participar. Ningú no demanava carnets ideològics abans d'exercir el vot perquè tothom entenia que el país era de tots; era per a tothom.
 
I probablement avui el Tribunal Constitucional decidirà anular la declaració independentista que el Parlament va aprovar just a l'inici de legislatura i no tinc forces ni d'enfadar-me, perquè total no entenc perquè ho fa ara si les CUP ja l'han deixada com a simple paper mullat. Em sembla anecdòtic el que avui puguin dir.
 
El que sí que em fa enfadar és que justament l'Audiència Nacional ja ha començat a investigar els Ajuntament que han aprovat mocions de suport a aquesta declaració un cop va ser suspesa per si han comès delictes de sedició. I encara ens trobarem amb la situació que inhabilitaran o tancaran a presó a algun alcalde nostre per ser ferm completament envà. Per recolzar una declaració que no té cap poder d'execució.
 
I clar per les CUP es molt fàcil parlar, total no tenen a ningú imputat en aquest procés. Per tant, poden jugar tan com vulguin, anar endavant i enrere, posar-se en primera línia a donar lliçons de com fer les coses i amagar-se alhora de fer-les. És com aquell típic company de classe que sempre ànima als altres a protestar però mai no fa res, que tira la pedra i amaga la mà.
 
Sabíem que això no seria fàcil. I alguns estem preparats per tot el que pugui venir i més. Però per tot el que pugui venir per part de l'enemic i no del company de viatge. I el que està passant aquests dies ens crema energies, ens esgota, per no res. Les CUP haurien d'entendre que ja vindran moments de conflicte real, i que és legítim que tinguin por encara que la vulguin amagar amb excuses banals i sota una falsa estètica transgressora i de fermesa, però no ens cremeu des de casa abans de començar sisplau. Preneu-vos el temps que necessiteu però mentrestant deixeu-nos anar fent als qui hem decidit arribar fins al final encara que de paraula no siguem tan revolucionaris com vosaltres. I és que fer una pintada en una seu de Convergència per convertir-te en el valent del grup i poder fer un kiki gratis és molt fàcil; però la valentia estar en desafiar l'Estat simplement per ideals, a canvi de justícia social. Bon dia a tothom! 
 
www.ericbertran.cat

Relacionats