Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Per què a les Illes Balears i a Espanya guanyarà el PP?

            Les eleccions, estic parlant de les properes eleccions. Així com la caverna mediàtica fa una feina excel•lent per augmentar l’independentisme al Principat i el desig i tolerància dels espanyols […]

Joan Lladonet 03/06/2010

            Les eleccions, estic parlant de les properes eleccions. Així com la caverna mediàtica fa una feina excel•lent per augmentar l’independentisme al Principat i el desig i tolerància dels espanyols perquè Catalunya es pugui separar d’Espanya, també fa una feina excel•lent per a fer votants del PP o per a tenir-los actius contra tot govern que no faci olor de conservadorisme. Com que a Espanya no es pot entendre la manera com ha governat el president Zapatero, que no ho podia fer pitjor, els carronyaires de la paraula l’acusen dient que té 600 assessors, cosa que és difícil de creure. Si en té tants i ho fan tan malament, n’hauria d’acomiadar 597 com a mínim, però el que sembla impossible és que molta gent treballadora i de la classe mitjana i mitjana baixa estigui disposada a votar el PP de Rajoy, perquè no són capaços de veure, que cas que governàs el PP, les mesures serien pitjors per als treballadors i les treballadores.

            L’afirmació anterior la demostraré amb uns exemples ocorreguts a les Illes Balears i que podrien passar a qualsevol part de l’Estat espanyol. Resulta que els sindicats STEI-i, CCOO, UGT, CSI-F i ANPE han convocat una vaga dels treballadors i treballadores de la funció pública per al dimarts, 8 de juny, per a protestar per les mesures del partit en el poder de rebaixar els sous dels funcionaris, que en els darrers anys havien perdut poder adquisitiu, de congelar el sou dels jubilats i de fer perdre el xec nadó a les futures mares, a més d’altres pèrdues de l’estat del benestar. És inconcebible que un partit que es diu socialista i obrer planifiqui aquestes mesures.

            Un exemple del qual us he parlat ocorre en una escola qualsevol, un CEIP o un IES, on hi treballen entre 30 i 50 persones. Des que el Govern central i el de la Comunitat han anunciat que retallaran el sou del professorat, tot han estat queixes i flastomies contra el govern i contra el partit principal o únic que li ha donat suport, el PSOE. Molts han expressat que en les properes eleccions votaran el Partit Popular, creient que aquests no són capaços de fer aquesta retallada. Més si els propis manaies del partit aprofiten totes les ocasions per afirmar a tots els fòrums on poden fer-ho que ells això no ho farien. En aquest centre, en acostar-se el dia de la vaga es demana pels passadissos i en el claustre per la gent que està disposada a fer-ne, i resulta que només troben una sola persona que la vulgui fer. La resta s’havia passat més d’una setmana criticant el govern i quan és hora d’acudir, d’esser solidari i de manifestar la queixa es disposen a no fer vaga i que siguin els altres que els treguin les castanyes del foc. A més, per justificar-se i superar la seva covardia i afany de diners (per a no perdre els del dia de vaga), asseguren que tota la culpa és dels sindicats, quan aquests són els que intenten solucionar la papereta. Alguns intenten dissuadir la persona que té clar quin ha de ser el seu comportament.

            L’altre exemple, complementari d’aquest, és que el mateix dia que aquesta gent està en contra del PSOE, que pensa votar el PP, però que no vol fer vaga ni manifestar-se contra el partit en el poder, aquest mateix dia, en el Parlament de les Illes Balears, l’exconseller d’educació Francesc Fiol, com si d’un conseller Maragall qualsevol es tractàs, té una intervenció al Parlament tot criticant les mesures preses pel Govern del PSIB i el Bloc i manifesta que no estan d’acord que es pugin els imposts als més rics, o que tenguin unes entrades anuals superiors als 100.000 euros, i que les mesures de baixada de sous i retallada de conselleries no són suficients i amb la veu ben ferma i amb to autoritari reclama que s’elimini el borsí d’interins, que això significa no substituir les baixes de funcionaris, mestres i professorat per exemple, i que si és necessari s’augmentin les ràtios d’alumnat per aula, de tal manera que amb menys mestres es pugui fer la mateixa feina omplint a vessar les aules. Que no es preocupi el Sr. Fiol, que si un dia governa ho podran fer en això, perquè gran part del professorat pensa votar-los i se’n fot si els culpables de la crisi varen ser els del PP, que varen fomentar la construcció, l’especulació i les finances amb desmesura, i que, per tant, són ben responsables de tot el que passa, però molta gent està totalment cega i cegada, i per això els del PP poden guanyar les eleccions sense baixar de l’autobús. Tanta sort que en el Principat fa estona que varen desaparèixer les benes.