Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Mor un viatjant, el més gran

Mort d’un viatjant Teatre Lliure Fins el 22 de febrer. Arthur Miller i Mario Gas són un tàndem que no podria donar altre resultat que el que podem veure fins […]

Nit Art 09/02/2009

Mort d’un viatjant
Teatre Lliure
Fins el 22 de febrer.

Arthur Miller i Mario Gas són un tàndem que no podria donar altre resultat que el que podem veure fins el 22 de febrer al teatre Lliure de Barcelona sota el títol Mort d’un viatjant.

L’obra és presenta com una de les propostes més atractives de la temporada als escenaris de la ciutat. Una traducció de luxe a càrrec d’Eduardo Mendoza, una direcció magistral de Mario Gas (director del Teatro Español, a Madrid) i unes interpretacions molt a l’alçada d’aquest clàssic d’Arthur Miller, una de les icones de la dramatúrgia de tots els temps.

Mort d’un viatjant és la història de Willy Loman, un personatge que igual que el mateix Arthur Miller representa l’afany d’assolir el ja mitificat somni americà. Però el temps de Willy Loman ja ha passat. La vida i Amèrica han canviat i ja no hi ha lloc per a un vell comerciant cansat de la carretera. Els conflictes interns i la psicologia de Loman queden perfectament plasmats en l’actuació magistral de Jordi Boixaderes que juntament amb una extraordinària Rosa Renom en el paper de Linda Loman, la eterna esposa entregada, formen un duo interpretatiu que serà molt difícil de superar.

A aquests dos coneguts noms de l’escena catalana els acompanyen a l’escenari Pablo Derqui (la tercera gran interpretació com a fill fracassat del matrimoni), Oriol Vila i Frank Capdet entre d’altes.

Mort d’un viatjant
és una coproducció del Teatre Lliure, EL CANAL – Centre d’Arts Escèniques de Salt/Girona (on es va estrenar) i el Teatro Español (on l’obra s’instal•larà, traduïda, després d’una gira pels teatres catalans)

El trio Gas, Boixaderes, Miller…donarà que parlar. De moment fins el 22 de febrer ho podreu comprovar al Teatre Lliure.

Andrea Albert