Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Mai millor dit: Joc brut

  El diari “El País” del diumenge, dia 23, confirma el joc brut d'España en vers Catalunya. Informacions falses, muntatges policials, infiltracions als Mossos d'Esquadra, i el més greu segons […]

Xavier Guarque
Xavier Guarque 24/12/2012

 

El diari “El País” del diumenge, dia 23, confirma el joc brut d'España en vers Catalunya. Informacions falses, muntatges policials, infiltracions als Mossos d'Esquadra, i el més greu segons el diari espanyol, és que el Ministerio del Interior no ho sanciona ni ho controla. Aquestes manifestacions repugnants han crescut alarmantment arrel de la manifestació multitudinària i transversal, sense pal·liatius, de l'11 de setembre, s'han mantingut, i augmenten després del pacte de govern entre CIU i ERC. El País parla de l'elaboració d'informes sense proves que son filtrats als mitjans especialitzats en l'odi a Catalunya, o de la caverna mediàtica, vaja, que insisteixen dia darrera dia que a Catalunya la corrupció és un punt i a part del que existeix a tot l'Estat i arriba a tots els nivells polítics. El diari informa de que els mitjans de comunicació implicats tindrien més documents que encara no s'han fet públics per intentar col·lapsar el procés endegat a Catalunya per exercir el dret a decidir els seus ciutadans.

La informació que publica el diari espanyol és molt greu i deixa ben clar al món el procedir d'un Estat, que es diu i es vanta de ser democràtic.

I el diari fa extensiva la denúncia als lobbys empresarials que van exigir a Mas que pactés amb el PSC o el PP en un intent barroer d'alterar cap el seu interès la realitat inequívoca, concreta i democràtica que van expressar les urnes.

Caldria anar posant noms a tots els responsables d'aquest joc brut que no ha fet més que començar i que anirà en augment perquè, en el cas dels que el practiquen des de dintre mateix de casa nostra -pels motius que siguin- quedin identificats, encara que suposo que no cal trencar-se massa el cap en pensar-hi. De ben segur que n'hi ha més d'un d'aquests que, tot defensant els seus legítims interessos, fins i tot, viuen de l'espoli i de les injustícies que pateix Catalunya… i, finalment, els catalans.

Els que creiem fermament en el dret a decidir sobre el seu futur que te qualsevol poble no som conscients de les eines que, per evitar-ho, tenen els que tenen por a que això s'arribi a produir, eines entre les quals no hi ha la parla i el diàleg, que es com es podria solucionar millor. Si uns pensen que seguir igual no els interessa i als altres que per ells no pot ser convenient, el millor pels dos costats hauria de ser asseure's a una taula i exposar solucions i opcions millors per les dues parts. Oi que és senzill ?.

Escrit al http://www.xavier.guarque.blog.cat/