Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Madrid seu dels Jocs Olímpics 2016, però…

|

- Publicitat -

Espanya té por a perdre, per això no ens vol reconèixer. Exigim que el Comitè Olímpic Internacional (COI) no aprovi la candidatura olímpica de Madrid 2016, fins que el Govern Espanyol permeti el reconeixement de l’esport català.

Volem que Madrid sigui la seu dels Jocs Olímpics, i ho diem amb totes les seves conseqüències, sempre que respecti els principis de la Carta Olímpica. Entre aquests principis, la practica del joc net. Joc net que el Govern Espanyol no duu a terme. Tot al contrari, utilitza el seu poder i el joc brut per evitar qualsevol reconeixement internacional de Catalunya.

Avui sabem, i ha estat publicada, la guerra bruta que el Govern Espanyol va fer per evitar el reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge a Fresno. Va utilitzar diners públics i compra de voluntats per evitar-ho. No va estalviar res per evitar-ho, amenaçant a governs de països del tercer món en tallar les ajudes a la cooperació.

Publicitat

Avui sabem el cas d’un representant d’una federació d’aquests països, que plorant li va dir a un representant català que no podia donar-li el vot, ja que el seu país s’hi jugava moltes vides amb la cooperació espanyola.

Avui sabem les pressions fetes a la Confederació Sud-americana de patinatge per evitar que deixessin jugar a Catalunya amb perfil propi. Avui sabem que fins i tot utilitzant lleis de la dictadura franquista per evitar el reconeixement de la selecció nacional de Rugbi.

Avui sabem que malgrat que una majoria va aprovar en el Congrés del Diputats el reconeixement internacional d’aquelles seleccions que ho demanéssim, s’ho han passat pel folro.

Davant totes aquestes actituds de monarquia bananera, de desprestigi de l’esport i d’incompliment de la carta olímpica, volem i exigim respecte i dignitat, volem i exigim un govern que ens defensi, volem i exigim que el Comitè Olímpic Internacional no aprovi la candidatura olímpica de Madrid 2016, fins que el Govern Espanyol permeti el reconeixement de l’esport català.

Mentre Espanya impedeixi el reconeixement de l’esport català, Madrid no pot ser seu d’uns Jocs Olímpics. Un país com Espanya, que no respecta la carta olímpica, no es mereix obtenir aquesta fita. Volem tenir el dret democràtic a perdre, fins i tot a ser apallisats, però volem fer-ho representant al nostres País, Catalunya.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió