Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Llarena suspèn la majoria independentista al Parlament

Moviment que ja prevèiem, però que finalment ha arribat, i amb la màxima crueltat. Tot just 24 hores després del teòric inici del desglaç entre Sánchez i Torra, el jutge […]

El Dietari del Procés 10/07/2018

Moviment que ja prevèiem, però que finalment ha arribat, i amb la màxima crueltat. Tot just 24 hores després del teòric inici del desglaç entre Sánchez i Torra, el jutge Llarena ha decidit suspendre de sou i de funcions els diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. Ho fa a través de l’article 384 bis de la llei d’enjudiciament criminal. Comín és l’únic que se salva, perquè encara pot recórrer el seu processament.
 

L’aplicació real d’aquesta mesura no queda gens clara. Hi ha molts dubtes sobre si podran seguir delegant el vot o no, o si poden ser substituïts temporalment en les seves funcions o no, perquè el jutge hi ha deixat la porta oberta, i pel mig s’interposa la Junta Electoral que potser serà la que finalment acabi de fer la feina bruta. A efectes pràctics, si això és així, la majoria independentista de 66 escons s’esberlaria a menys que JxC i ERC tornin a assumir un gest d’humiliació com seria substituir els seus líders i fer córrer la llista. De moment, des de la Mesa del Parlament ja s’ha avisat al jutge Llarena que poden demandar-lo.
 

Els dos principals partits independentistes busquen la manera de donar una resposta coherent a aquesta nova intromissió d’Espanya en la política catalana, després de l’estocada de la suspensió de l’autonomia, el mateix dia que el ministre Borrell s’apuntava a la causa de demanar pressionar Bèlgica perquè extraditi Puigdemont, un gest bastant pueril i ‘cutrefacte’. A Espanya tampoc les tenen totes, i això n’és una prova, no ho perdem de vista. Ara mateix s’estudia la possibilitat de portar al ple del Parlament aquesta mesura judicial, i des de JxC s’avança que no demanaran l’acta als seus diputats. Si es duu a votació del ple, rebran el suport de la CUP, mentre que Catalunya en Comú ha dit que… bé, que s’ho pensaran i aleshores ja diran…
 

I en una altra galàxia, Soraya Sáenz de Santamaría intenta convèncer les ànimes populars dient que a Catalunya es practica l’apartheid.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí