Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’hoquei patins

Al Barça d’hoquei li ha tocat jugar contra el Vilanova a la Lliga europea. Com a vilanoví, veure el Barça jugant contra l’equip de casa sempre m’ha resultat curiós. Com […]

Jordi Castañeda
Jordi Castañeda 17/09/2007

Al Barça d’hoquei li ha tocat jugar contra el Vilanova a la Lliga europea. Com a vilanoví, veure el Barça jugant contra l’equip de casa sempre m’ha resultat curiós. Com jo, la majoria dels qui veiem el partit som culers, però també com jo aquell dia donem el nostre suport al Vilanova.

Penso que és totalment compatible una cosa amb l’altra, ja que animar l’equip propi no ha d’implicar forçosament l’insult gratuït al rival. I menys al Barça. Sé que hi ha qui ho fa i molts llocs on el Barça d’hoquei s’hi troba. Bé, això també va amb el fet de ser sempre l’equip a batre, el totpoderós Barça. Però si ens ho posem a pensar una mica, bona part de la importància de l’hoquei patins es deu a tenir-hi un Barça. Algú s’imagina quin ressó mediàtic tindria una lliga sense el Barça? O una lliga europea? O, sense anar més lluny, surt o no surt a compte als equips d’arreu que els visiti el Barça i aquell dia puguin fer uns ingressos extra?

L’hoquei patins del FC Barcelona és totalment imprescindible per aquest esport tan nostre. I és encara millor que aquest sigui l’equip de referència a Europa, per la projecció internacional que podem aprofitar d’un club tan gran. És per tot això que penso que l’hoquei català ha de pensar en positiu que el Barça hi sigui. Evidentment, hi ha qui em retreurà que fa l’equip a cop de talonari, que pot fer malbé joves talents seduint-los abans d’hora… però penso que hi ha més pes a la balança dels punts favorables que dels desfavorables. És més, tant de bo que l’Espanyol es decidís a tornar a tenir un bon equip d’hoquei o el Madrid n¡apadrinés algun altre, com algun cop s’havia insinuat. Crec que seria fantàstic per impulsar l’hoquei.

Vilanova és una pista dura pel Barça, i espero que ho continuï sent, però tots hem de tenir clar que jugar una lliga de qualsevol esport amb el Barça és un honor i, a més, s’hauria d’aprofitar per presentar-se al món com la potència mundial que som en hoquei patins.