Dijous, 1 de desembre de 2022 - Edició 1588
La República

Les estacions fantasma de Barcelona

Aquests dies, la premsa s’ha fet ressò de les estacions fantasma del metro de Barcelona. El motiu és que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha obert la porta d’aquestes estacions […]

Joan Camp 29/09/2008

Aquests dies, la premsa s’ha fet ressò de les estacions fantasma del metro de Barcelona. El motiu és que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha obert la porta d’aquestes estacions tancades ja fa anys a alguns mitjans, arran del documental que Barcelona TV emetrà abans del proper gener sobre aquests espais amagats sota els carrers de la ciutat de Barcelona.

L’inici d’aquesta trama no és pas nova. Tot va començar al febrer d’aquest mateix any quan un usuari del web Racó Català va començar a aglutinar dades referents a les estacions fantasma de Barcelona i les va posar en un fòrum. L’èxit va animar al nano a continuar recopilant més i millors informacions sobre el tema fins que al final va acabar creant una pàgina específica sobre el tema, que us recomano que visiteu ja que disposa d’un munt de material gràfic que farà que us quedeu una bona estona repassan-te’l.

Això de les estacions fantasma va fer gràcia, i de seguida es va escampar per la xarxa (va ser notícia al Punt de Mira del directe!cat), arribant a despertar l’interès de Barcelona TV, que al cap de poc temps es va posar en contacte amb el jove per tal de proposar-li de col·laborar en la grabació d’un petit documental sobre aquestes curioses estacions de metro.

Em consta de la mà de l’autor de tot plegat -a qui felicito per la tasca-, que aquests dies s’han fet les primeres visites a algunes estacions fantasma i que el documental evoluciona favorablement. Celebro que una iniciativa sorgida en un fòrum d’un web de la xarxa acabi desencadenant aquest reportatge. És un petit èxit de la Internet catalana!